Pizarro (37) heeft nog steeds neus voor doelpunten

Reacties

Dankzij zijn twee doelpunten tegen Hertha BSC (3-3) heeft Claudio Pizarro nu 181 Bundesliga-goals achter zijn naam. De 37-jarige spits laat in het shirt van Werder Bremen zien het scoren ook in de herfst van zijn carrière allerminst verleerd te zijn.

Pizarro (37) heeft nog steeds neus voor doelpunten

Pizarro hield de afgelopen drie seizoenen voornamelijk de bank warm bij Bayern München maar scoorde toch nog zestien keer, nadat hij in zijn tweede periode bij Werder (2009-12) ook al zestig competitiegoals had gemaakt. Terug in het Weserstadion bewijst de 82-voudig international van Peru vooral de laatste weken nog steeds een neus voor doelpunten te hebben.

Aanvankelijk had de ex-speler van Chelsea na zijn terugkeer alleen gescoord tegen FC Augsburg en in de strijd om de DFB-Pokal tegen Borussia Mönchengladbach, maar de afgelopen drie speelronden in de Bundesliga was Pizarro liefst vier keer trefzeker. Zaterdag zorgde hij hoogstpersoonlijk voor een comeback tegen Hertha. Werder-manager Thomas Eichin noemde hem eerder deze week dan ook 'een lot uit de loterij'.

Werder Bremen vaart wel bij de impulsen van de veteraan, want het pakte na de winterstop al vier welkome punten in de strijd tegen degradatie. Zelf levert het Pizarro een eervolle vermelding in de Bundesliga-annalen op. Net als Bayer Leverkusen-icoon Ulf Kirsten heeft hij nu 181 treffers gemaakt in de Duitse eliteklasse. Daarmee is hij ook verreweg de meest trefzekere buitenlander, vóór de Braziliaan Giovane Elber (133).

Topscorers aller tijden van de Bundesliga
Speler Duels Goals
Gerd Müller (Dui) 427 365
Klaus Fischer (Dui) 523 268
Jupp Heynckes (Dui) 369 220
Manfred Burgsmüller (Dui) 437 213
Ulf Kirsten (Dui) 347 181
Claudio Pizarro (Per) 399 181
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.