Pitch invasion na PL-terugkeer: fans Bournemouth gaan uit hun dak

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Na een afwezigheid van twee jaar keert Bournemouth volgend seizoen terug in de Premier League. The Cherries wonnen dinsdag in eigen huis met 1-0 van Nottingham Forest en vierden dat op traditionele wijze.

Invaller Kieffer Moore zette stadion Dean Court in vuur en vlam door in de 83ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nemen. Zo'n tien minuten later blies scheidsrechter Stuart Attwell voor het laatst op zijn fluitje.

Daardoor is Bournemouth niet meer te achterhalen door nummer drie Forest en nummer vier Huddersfield Town en dat zorgde voor bijzondere beelden. De supporters stormden na afloop massaal de trappen af en renden uitzinnig van vreugde het veld op. Dat leverde deze fraaie pitch invasion op.