Pitbull poetst tanden, toptrainer Zidane en panna Kaká

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pitbull poetst tanden, toptrainer Zidane en panna Kaká

'Of ik weleens iets anders doe terwijl ik de bal hooghoud? Mijn tanden poetsen'
Edgar Davids toonde zich bereid om voor het Engelse tijdschrift FourFourTwo vragen van lezers te beantwoorden en kwam met een paar opmerkelijke ontboezemingen. Zo kan de oud-international multitasken terwijl hij de bal hooghoudt en is van al zijn bijnamen De Pitbull zijn grote favoriet. Lees hier (in het Engels) het hele vraaggesprek.

Een goed paard is nog geen goede ruiter is inmiddels een welbekend gezegde in de voetbalwereld. Oud-topvoetballers zijn immers lang niet altijd geschikt om een toptrainer te worden. Dat geldt wat betreft Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti níét voor Zinedine Zidane. De drievoudige Wereldvoetballer van het Jaar timmert als coach van Real Madrid Castilla behoorlijk aan de weg, als we zijn Italiaanse leermeester mogen geloven. 'Voor mij is het overduidelijk dat hij alle kwaliteiten heeft om een groot team te trainen. Ja, ook Real Madrid.'

'Voor de rest van ons leven zullen we er spijt van hebben dat we die kansen hebben gemist'
Lionel Messi keek ruim een half jaar na dato nog eens naar de beelden van de WK-finale die hij met Argentinië na verlenging verloor van Duitsland. De sterspeler van Barcelona weet sinds 13 juli 2014 maar al te goed hoe wij Nederlanders ons voelen met drie verloren WK-finales. (FIFA.com)

• Als Edgar Davids op zijn 41ste nog steeds balletjes hooghoudt terwijl hij zijn tanden poetst, dan kan ook de negen jaar jongere Kaká het voetballen onmogelijk verleerd zijn. Dat is de 32-jarige Braziliaan ook zeker niet, getuige onderstaande actie in een oefenduel van zijn Amerikaanse werkgever Orlando City. In de Verenigde Staten zullen ze na deze panna ongetwijfeld niet kunnen wachten voordat de Major League Soccer weer van start gaat.

'Als je wilt, kan je een stilte heel lawaaierig maken'
• Er gaat tegenwoordig bijna geen persconferentie voorbij of Chelsea-manager José Mourinho zorgt voor opschudding. Ditmaal deelde hij een sneer uit naar de aanwezige media, die volgens de Portugees veel te veel conclusies trokken uit het feit dat hij onlangs niet kwam opdagen op een persconferentie. 'Als ik een journalist was zou ik heel veel woorden kunnen vuilmaken aan mijn stilte.'

'Ik was te duur, daarom ging ik naar Juve. Maar ik ben nu transfervrij, dus als Berlusconi me nog wil hebben…'
• In aanloop naar de Serie A-kraker van zaterdag tussen Juventus en AC Milan blikte Alessandro Del Piero terug op zijn jonge jaren. Het veertigjarige icoon van De Oude Dame biechtte op dat hij in 1992 ook naar AC Milan had kunnen gaan en kwam daar 22 jaar later met een knipoog op terug. (La Gazzetta dello Sport)

'Een aantal spelers bij Manchester United had overgewicht.'
De periode van David Moyes bij Manchester United liep niet uit op een succesverhaal. De huidige manager van Real Sociedad onthult dat een aantal van zijn spelers destijds niet in goede conditie was. Dat leverde een maatregel op waar Ronald Koeman niet blij mee zou zijn. 'Ik heb patat verboden, omdat ik dacht dat het niet goed was voor het dieet van de spelers.' (FourFourTwo)

• Ben je er al uit hoe je jezelf met carnaval moet verkleden? Het Bruno Martins Indi-pak is een aanrader. Gebaseerd op de verontwaardiging van Martins Indi tegen Spanje.

• Voor Steven Gerrard gaat er veel veranderen als hij komende zomer Liverpool de rug toekeert en bij LA Galaxy aan de slag gaat. Maar één ding blijft hetzelfde: ook in de Verenigde Staten gaat Gerrard spelen met nummer 8 op zijn rug.

• Een fraai gebaar van Memphis Depay. Hij geeft zijn moeder een auto om haar te bedanken voor de steun bij zijn carrière.

• Voor wie zich nog afvroeg waarom Parma in de financiële problemen zit, komt de Italiaanse krant Repubblica met een verklaring. De Italiaanse club had afgelopen zomer namelijk 230 spelers (!) onder contract staan. Geen wonder dus dat Parma de grip op de kosten wat was kwijtgeraakt.

• Bij Toronto FC zijn ze dolgelukkig met de komst van Sebastian Giovinco van Juventus. Dat blijkt uit onderstaand filmpje dat de Canadese club zelf naar buiten bracht.

'Ik ben klaar om bloed te spugen voor dit team.'
Aleandro Rosi maakt zich direct populair bij de fans van Fiorentina. Bij zijn presentatie bij zijn nieuwe club maakt hij duidelijk alles te willen geven voor Viola.

• Wie deze foto van Urby Emanuelson ziet, krijgt de indruk dat hij meedoet aan de Olympische Winterspelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.