Piszczek: 'Polen had geen antwoord op tactiek Grieken'

Polen heeft aan het 1-1 gelijkspel met Griekenland zeer gemengde gevoelens overgehouden. Rechtsback Lukasz Piszczek dubde na de remise over de vraag of zijn team een punt had gewonnen of juist twee verloren.

'Na de gestopte strafschop door Przemyslaw Tyton kun je spreken van een gewonnen punt', zegt de verdediger van Borussia Dortmund. 'Maar Polen heeft in de eerste helft veel kansen laten liggen. Als we toen al de 2-0 hadden gemaakt dan was er in de tweede helft minder druk geweest.'

Voor Piszczek is het een raadsel waarom zijn ploeg in het tweede bedrijf, ondanks een aanvankelijke numerieke meerderheid, zó ver terugviel. 'Met tien man vond ik de Grieken beter voetballen. Wij wisten niet hoe om te gaan met de lange bal die zij hanteerden. Hierdoor scoorden zij en kregen ook een strafschop. Griekenland kreeg te veel ruimte en creëerde gevaarlijke kansen.'

Meteen twee punten inleveren was niet ingecalculeerd bij Polen. Immers Griekenland gold in poule A als de zwakste opponent. Piszczek: 'Het resultaat is teleurstellend. Maar er komen nog twee wedstrijden aan. We zullen er alles aan doen om die duels te winnen.' Foto: VI Images