Pissige Van Persie: 'Reactie Huntelaar was overtrokken'

Reacties

Robin van Persie deed na afloop van het duel met Kazachstan badinerend over het moment waarop hij Klaas-Jan Huntelaar terechtwees.

Pissige Van Persie: 'Reactie Huntelaar was overtrokken'

Van Persie kreeg de bal bij een 1-0 achterstand schuin voor het doel mee, maar in plaats van voor te geven op de geheel vrijstaande Huntelaar, schoot hij zelf voorlangs. De net ingevallen spits van Schalke 04 reageerde woedend, waarop Van Persie duidelijk pissig liet merken niet van diens commentaar gediend te zijn. 'Dat hoort er een beetje bij', relativeerde Van Persie tegenover de NOS ogenschijnlijk rustig.

'Ik had in die positie volgens mij alle recht om te schieten, dus ik vond zijn reactie een beetje overtrokken', vond de aanvoerder van Oranje. 'Maar goed: hij wil graag scoren, dat willen we allemaal. Dat gebeurt in het heetst van de strijd, is verder geen big issue. Of ik het kan hebben? Ik wel, hoor, ik kan best veel hebben', deed hij de discussie met een grijns af.

Over het moeizame duel was hij evenwel best tevreden. 'Een bizarre avond, maar 3-1 is uiteindelijk een heel mooie uitslag. Het was lastig zat. Het klinkt misschien gek, maar ik vond dat we ook in de eerste helft goed speelde, de bal goed lieten lopen en een paar kansjes kregen. Zij kregen één corner en die ging erin: dan moet je erachteraan. Gelukkig maken we de 1-1, na de 2-1 was het vervolgens gespeeld.'

Robin van Persie met een verbeten blik nadat hij in de slotfase alsnog heeft gescoord: 3-1.
Robin van Persie met een verbeten blik nadat hij in de slotfase alsnog heeft gescoord: 3-1.

Die 1-1 viel uiteindelijk toch door Huntelaar, waarna Van Persie er na de 2-1 van Ibrahim Afellay ook nog 3-1 van maakte. Over de tegengoal was de aanvalsleider echter bepaald ontevreden. 'Daar gaat wel iets fout', doelde hij op het feit dat Nederland net als tegen Tsjechië een goal incasseert uit een corner. 'Daar hebben we het vooraf uitgebreid over gehad, en daar gaan we het nu ook over hebben.'

Ook bondscoach Guus Hiddink en Arjen Robben wilden na afloop niet te lang stilstaan bij het moment tussen beide spitsen. 'Robin moet 'm breedleggen, maar dit hoort er een beetje bij', herhaalde Hiddink de woorden van zijn captain.

Huntelaar en Van Persie gebaren naar elkaar tijdens het duel met Kazachstan.
Huntelaar en Van Persie gebaren naar elkaar tijdens het duel met Kazachstan.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.