Pirlo wint spectaculair bij debuut voor New York City

Reacties

Andrea Pirlo heeft tijdens zijn debuut namens New York City FC gewonnen van Orlando City. De club van Kaká werd met 5-3 aan de kant gezet door l'Architetto en consorten.

Pirlo wint spectaculair bij debuut voor New York City

Pirlo begon op de bank in het Yankee Stadium en kwam kort na rust in het veld. De invalbeurt van de Italiaanse middenvelder maakte enorme vreugde los op de tribunes. Het stond op dat moment 2-1 voor New York City, dat de score had geopend via een prachtig schot van David Villa en daarna trefzeker was geweest via een intikker van Javier Calle. Kyle Larín had wat terug gedaan namens de gasten en hij zorgde kort na de entree van Pirlo ook voor de 2-2.

Villa nam in de 67ste minuut met een van richting veranderd schot de 3-2 voor zijn rekening en Thomas McNamara verzorgde even later de zesde goal van de avond met een harde knal. Pirlo was in de opbouw naar het doelpunt belangrijk. De aansluitingstreffer van Orlando, via wederom Larín, haalde niets uit. Mix Diskerud bepaalde de eindstand op aangeven van Villa namelijk op 5-3, even nadat de vrije trap van Kaká op de paal uiteen was gespat.

Door de zege schuift New York City, waar Frank Lampard nog ontbrak, in de Eastern Conference van de Major League Soccer op naar de achtste plaats. Orlando staat zevende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.