Pirlo verruilt Juventus voor New York City FC

Reacties

Andrea Pirlo vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. New York City FC neemt de 36-jarige middenvelder over van Juventus, waar zijn contract nog een jaar doorliep.

Pirlo verruilt Juventus voor New York City FC

In The Big Apple wordt Pirlo ploeggenoot van onder meer Frank Lampard en David Villa. Pirlo's overgang naar de VS hing al een tijdje in de lucht. Hij bezocht de afgelopen twee wedstrijden van New York City met zijn gezin.

Pirlo speelde vier seizoenen voor Juventus, dat hem in de zomer van 2011 transfervrij overnam van AC Milan, dat hem had afgeschreven. Pirlo logenstrafte zijn Milanese critici door in Turijn misschien wel een hoger niveau dan ooit te halen. Mede daardoor werd Juventus vier keer op rij kampioen en bereikte het deze jaargang de finale van de Champions League, waarin Barcelona met 3-1 te sterk was.

Milan was niet de eerste Milanese club die Pirlo te vroeg afschreef. In 2001 werd de spelmaker te licht bevonden voor Internazionale, dat hem verkocht aan Milan. Bij de Rossoneri won hij als sleutelspeler vervolgens twee keer de Scudetto (landstitel) en tweemaal de Champions League.

In een open brief, die Pirlo via Twitter wereldkundig maakte, neemt de middenvelder afscheid van Juventus en de fans. 'Ik zal de relatie die ik heb met deze club en de kleuren zwart-wit nooit vergeten', aldus Pirlo. 'Het is moeilijk om mijn emoties op papier te krijgen, zeker gezien de voorbije vier jaar een belangrijk deel van mijn leven beslaan. Ik kan iedereen alleen maar enorm bedanken. Ik ben Juventus enorm dankbaar; van de president tot de laatste werknemer. En natuurlijk mijn ploeggenoten, met wie ik vaak zij aan zij heb gestreden en gelachen en gehuild heb. En natuurlijk de fans, die ons altijd trouw gesteund hebben; ook in mindere tijden. Dit was geen gemakkelijke beslissing voor mij, maar het is tijd voor een nieuw avontuur. Ik zal mijn tijd hier nooit vergeten. FORZA JUVENTUS.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.