Pirlo pijnigt Emanuelson met perfecte pegel

Dankzij een prachtige pegel van Andrea Pirlo heeft Juventus in eigen huis afgerekend met Atalanta Bergamo: 2-1. Urby Emanuelson onderscheidde zich bij de gasten met een assist.

Emanuelson stond op bezoek in Turijn voor het eerst in de basis bij Atalanta en was in de 25ste minuut direct belangrijk. De rechtshalf bereidde met een corner namelijk het doelpunt van Giuliu Migliacco voor.

Een enorme stunt lonkte voor Atalanta, dat in doelman Marco Sportiello zijn beste speler had. De sluitpost voorkwam keer op keer een Turijns doelpunt, maar moest in de 39ste minuut het antwoord schuldig blijven op een inzet van dichtbij van Fernando Llorrente.

Giulio Migliacco dankt Urby Emanuelson voor de assist voor het openingsdoelpunt. Centraal German Denis.

Ook de 2-1 op slag van rust kon de talentvolle goalie van Atalanta niet worden aangerekend, zó goed plaatste Pirlo zijn schot. De regisseur van Juventus liet Sportiello kansloos met een technisch volmaakte knal van ruim 25 meter. Daarmee bevestigde Pirlo zijn reputatie als afstandsschutter; zijn laatste twaalf Serie A-goals waren allemaal doelpunten van buiten de zestien.

In de tweede helft liet Juventus na de wedstrijd te beslissen, waardoor het in de laatste tien minuten nog spannend werd. Atalanta wist zijn overwicht echter niet uit te drukken in de score, waardoor Juventus de zege over de streep trok en nu tien punten voor staat op AS Roma, dat zondag uit tegen Hellas Verona speelt.

Voorsprong
Overigens lijkt de voorsprong van Juve op Roma binnenkort met twee punten te slinken. Als Parma zoals verwacht failliet verklaard wordt, worden alle duels van die club omgezet in een 3-0 nederlaag. Daardoor zou het 0-0 gelijkspel van Parma tegen Roma van vorige week komen te vervallen en krijgt de club van de geblesseerde Kevin Strootman er dus twee punten bij.