media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Pirlo ondanks uitzege niet gerust op plek in kwartfinales

Pirlo ondanks uitzege niet gerust op plek in kwartfinales

Juventus won het heenduel in de achtste finales van de Champions League met 3-0 bij Celtic, maar routinier Andrea Pirlo durft nog niet uit te gaan van een plek bij de laatste acht.

'Ik zal nooit die wedstrijd in Istanbul vergeten', verwijst Pirlo naar de Champions League-finale van 2005. Met AC Milan leidde hij toen halverwege de eindstrijd met 3-0 tegen Liverpool, maar de Engelsen maakten de achterstand na rust goed. Uiteindelijk won die ploeg ook na het nemen van een strafschopserie.

'Die finale houd ik in mijn achterhoofd wanneer wij woensdag aantreden tegen Celtic. Gezien het resultaat in Schotland hebben we een grote kans om door de te gaan naar de kwartfinales. Maar we moeten gefocust zijn en niet denken dat we al verder zijn.'

'We hebben respect voor onze tegenstander, maar wanneer we in Turijn falen en niet doorgaan, zal dat één van de grootste tegenvallers in de geschiedenis van deze club zijn', aldus Pirlo.

De 33-jarige middenvelder staat sinds de zomer van 2011 onder contract bij Juve, waarmee hij meteen in zijn eerste seizoen de landstitel won. Daarvoor speelde hij liefst tien seizoenen voor Milan.

Laatste nieuws