Pirlo bezorgt Castaignos pijnlijk moment, Pep bedankt Mino

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pirlo bezorgt Castaignos pijnlijk moment, Pep bedankt Mino

Een panna krijgen is voor iedere voetballer pijnlijk. Maar als je dan toch door je benen door wordt gespeeld, dan het liefst door een grote speler. Tenminste, als het aan FC Twente-spits Luc Castaignos ligt.

'Raiola vindt mij een goede coach, daar kan ik hem alleen maar voor bedanken'
Pep Guardiola kreeg afgelopen weekend fikse kritiek van spelersmakelaar Mino Raiola. De Nederlandse Italiaan zei in gesprek met La Gazzetta dat de trainer van Bayern München een eikel is, dat hij Zlatan Ibrahimovic in zijn Barcelona-periode had moeten beschermen, maar liet ook weten dat de Spanjaard een vakman is. Guardiola reageerde laconiek en wilde er niet te veel woorden aan vuil maken.

• Op de laatste dag van iedere transferwindow is er – vooral in Engeland – altijd wel een club die voor de grap een onmogelijk bod uitbrengt op een onhaalbare speler. De hoofdrolspelers van maandag: het zeer bescheiden Macclesfield Town en Yaya Touré. De Ivoriaan was bij zijn werkgever Manchester City ooit boos, omdat de club zijn verjaardag zou zijn vergeten. Met een prachtige verjaardagstaart probeerden The Silkmen de middenvelder nu tot een overstap te verleiden.

• Lange tijd kreeg de club overigens geen antwoord van Touré, die met Ivoorkust op de Afrika Cup actief is. Op Twitter vroeg Macclesfield Town zich dan ook af hoe dat toch kon komen.

• Uiteindelijk besloot de nummer drie van het vijfde niveau in Engeland te accepteren dat het van een transfer niet meer zou komen. Voor de taart moest dus nog een oplossing komen...

• Op diezelfde laatste dag van de transferdeadline leek er voor Martin Olsson een fraaie transfer naar de Premier League in het verschiet te liggen. Zijn overstap voor naar verluidt vijf miljoen euro van Norwich City naar West Bromwich Albion was al rond, de Zweedse verdediger hoefde alleen nog maar medisch gekeurd te worden. De international kwam op weg naar die afronding echter vast te zitten in een sneeuwstorm, waardoor zijn overgang niet meer op tijd kon worden voltooid. Dat is nog eens van een koude kermis thuiskomen.

'Hij nam zijn telefoon gewoon niet meer op. Niet toen wij belden én niet toen Sampdoria en hun trainer Sinisa Mihajlovic belde. De deal is niet doorgegaan.'
• In Italië leken Lazio en Sampdoria een ruildeal tussen de Braziliaan Ederson en Gonzalo Bergessio te zijn overeengekomen. Leken, want eerstgenoemde had plotseling geen zin meer om van club te wisselen en besloot zijn rinkelende mobieltje te negeren. Tot teleurstelling van de technisch directeur van Lazio Igli Tare.

• Het contract van Benoît Assou-Ekotto bij Tottenham Hotspur werd maandag nog ontbonden. En daar was de Kameroener niet echt rouwig om.

'Graag, natuurlijk. Dat wil iedereen. Ik heb best wel wat contact met Raymond van Barneveld, gisteren nog toevallig. Ik vind darten heel leuk, ben er heel erg mee bezig. Ik maak m'n uurtjes per dag wel.'
• Voetballen gaat Hagenaar Lex Immers meer dan behoorlijk af, maar schijnbaar kan hij ook redelijk pijltjes gooien. Als zijn actieve loopbaan erop zit, zien we hem misschien wel terug op het WK darts. (Omroep West)

Daley Blind heeft zich bij Manchester United inmiddels opgewerkt tot een hele meneer. Dat levert hem zelfs een hoofdrol op het wedstrijdaffiche voor het FA Cup-duel met Cambridge United (dinsdag) op. Het deed ons een beetje denken aan Che Guevara...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.