Pirlo bereikt mijlpaal met rake vrije trap

Reacties

Andrea Pirlo heeft met zijn gescoorde vrije trap tegen Torino (2-1 verlies) zondagmiddag een record geëvenaard. Zijn 28ste rake poging betekent een gedeeld record in de Serie A.

Pirlo bereikt mijlpaal met rake vrije trap

De bijna 36-jarige Pirlo speelt al twintig jaar in de Serie A. Er werd over hem eens gezegd dat de bal in zijn bezit veiliger was dan in de kluis van de Bank of Scotland. Maar voor een goede ramkraak moet je dus ook bij de spelverdeler van Juventus zijn, want met akelige precisie stuurt hij ballen als projectielen richting het vijandige doel.

Wereldkampioen
Pirlo begon zijn carrière bij Brescia, waarna hij bij Inter niet uit de verf kwam en werd verhuurd aan Reggina en zijn oude club Brescia. AC Milan nam hem in 2001 over, waar hij in tien jaar tijd uitgroeide tot het gezicht van een succesvolle generatie. Twee keer won hij de Champions League (2003 en 2007) met de club. En ook in het nationale team kende hij succes, want met Italië werd hij wereldkampioen in 2006.

Sinds 2011 speelt Pirlo voor Juventus, waar hij op het punt staat zijn vierde landstitel in vier jaar te pakken. Tevens zit hij met de club bij de laatste vier van de Champions League, waarin Real Madrid nu wacht. En versleten lijkt hij allerminst, zeker met zijn traptechniek behoort hij tot de absolute wereldtop. Van de nog actieve voetballers in Italië volgt Francesco Totti op grote afstand in het vrijetrappenklassement.

Sinisa Mihajlovic speelde in de Serie A voor Roma, Sampdoria, Lazio (foto) en Inter.
Sinisa Mihajlovic speelde in de Serie A voor Roma, Sampdoria, Lazio (foto) en Inter.

De oude recordhouder Sinisa Mihajlovic leek als voetballer in niets op Pirlo. Zo sierlijk als de Italiaan zich op het veld manifesteert, zo gemeen was de Serviër als centrale verdediger. Maar elke spelhervatting op de helft van de tegenstander was levensgevaarlijk, want de linker van Mihajlovic produceerde in die tijd ongekend veel geweld. Dat was in de jaren negentig, waarin hij in Italië als Il Bomber di Borovo door het leven ging.

Mihajlovic was met veertien seizoenen in de Serie A (Roma, Sampdoria, Lazio en Inter) aanmerkelijk korter actief op het hoogste niveau in Italië dan Pirlo. Mihajlovic (46) is inmiddels trainer van Sampdoria. Bijzonder is dat de twee mannen elkaar volgende week zaterdag ontmoeten. Samp speelt dan thuis tegen Juve. In een wedstrijd waarin Pirlo het record met een rake vrije trap dus onder toeziend oog van de oude meester helemaal voor zichzelf op kan eisen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.