Piqué helpt gelegenheidsteam Barça aan nipte zege

De thuiswedstrijd tegen APOEL Nicosia zal niet de boeken in gaan als één van de Champions League-klassiekers van Barcelona. De Catalanen boekten een fletse 1-0 zege en gaan daardoor aan de leiding in Groep F, waarin Ajax en Paris Saint-Germain 1-1 gelijkspeelden.

Barcelona-trainer Luis Enrique greep het treffen met APOEL, op papier de zwakke broeder in Groep F, aan om een groep reservespelers en talenten speeltijd te geven. Doelman Marc-André Ter Stegen maakte zijn eerste minuten voor de Catalanen, evenals de pas negentienjarige middenvelder Sergi Samper.

Het waren echter twee ervaren basiskrachten die voor de 1-0 zorgden. Gerard Piqué kopte in de 28ste minuut raak na een vrije trap van Lionel Messi. Het krachtsverschil tussen beide ploegen was zo groot dat zich nadien een vrij stroperig duel ontspon. Barcelona hoefde niet en APOEL kon niet. Het ene doelpunt van Piqué bleek daardoor beslissend.

Barcelona wacht op 30 september een uitduel met PSG, terwijl APOEL dan Ajax ontvangt op Cyprus.