'Piqué dacht aan stoppen na desastreus verlopen WK'

Reacties

Het had weinig gescheeld of Gerard Piqué speelde nu niet meer voor de nationale ploeg van Spanje. De verdediger van Barcelona was volgens Sport na het teleurstellend verlopen WK van vorig jaar zomer in Brazilië even helemaal klaar met de Spaanse nationale ploeg.

'Piqué dacht aan stoppen na desastreus verlopen WK'

Het WK in Brazilië was een nachtmerrie voor Spanje. De ploeg reisde af naar het Zuid-Amerikaanse land om de wereldtitel te verdedigen, maar kwam niet verder dan de poulefase. Daarin werd onder andere met 5-1 verloren van Nederland. Juist die wedstrijd was de opmaat voor de problematiek rond het internationalschap van Piqué.

Na de desastreuze start van het toernooi tegen Oranje verdween de verdediger van Barcelona, evenals zijn toenmalige teamgenoot Xavi, uit het basiselftal van bondscoach Vicente Del Bosque. De twee spelers van de Catalaanse club speelden geen beste wedstrijd tegen Nederland, maar spelers als Iker Casillas, Sergio Ramos en Xabi Alonso waren evenmin goed. Hierdoor vermoedde Piqué dat het de bondscoach te doen was om de club waarvoor hij speelde.

Volgens Sport hadden de spelers van Barcelona het gevoel dat hun teamgenoten die bij Real Madrid speelden een speciale behandeling kregen. Daarbij werd de vergelijking gemaakt met een treinrit: er waren mensen die een eersteklas-behandeling kregen en mensen die genoegen moesten nemen met een plaats in de tweede klasse.

De verhoudingen tussen de twee Spaanse topploegen waren al vertroebeld door het polariserende trainerschap van José Mourinho bij Real. De beslissingen die Del Bosque en de Spaanse voetbalbond namen werden door Piqué in twijfel genomen. Vanwege zijn sterke rechtvaardigheidsgevoel voelde hij zich niet thuis bij de nationale ploeg tijdens het WK.

Gerard Piqué in duel met Arjen tijdens het met 5-1 verloren duel tegen Oranje op het WK in Brazilië van vorig jaar.
Gerard Piqué in duel met Arjen tijdens het met 5-1 verloren duel tegen Oranje op het WK in Brazilië van vorig jaar.

Direct na de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Australië besloot Piqué het Spaanse kamp te verlaten. De ploeg was immers toch uitgeschakeld. Samen met Cesc Fàbregas vloog hij naar de Verenigde Staten, in plaats van met de selectie van Spanje terug te gaan naar het vaderland. Voor zichzelf had hij volgens Sport op dat moment al besloten te stoppen als international.

Nu, iets meer dan een jaar later, is de voormalige verdediger van Manchester United echter nog steeds onderdeel van de selectie van Del Bosque. Laatstgenoemde heeft in gesprekken met de Barcelona-speler aangegeven hem er graag bij te hebben tot het EK van volgend jaar in Frankrijk, vermoedelijk het laatste kunstje van de Spaanse bondscoach. Piqué stemde hiermee in.

Maar nu nog steeds zijn de 28-jarige verdediger en het Spaanse elftal geen gelukkige combinatie. Zaterdag, tijdens het met 2-0 gewonnen EK-kwalificatieduel met Slowakije, werd hij door de eigen fans uitgefloten. Vermoedelijk wegens de pro-Catalaanse uitspraken die Piqué in het verleden deed. Dit tot grote woede van Del Bosque, uitgerekend de coach door wie hij aanvankelijk wilde stoppen als international.

Ook Casillas en Ramos, tijdens het WK twee van de spelers die volgens Piqué werden voorgetrokken, namen het voor de Barcelona-verdediger op nadat hij zaterdag was uitgefloten door de eigen aanhang. 'Hij draagt het shirt van Spanje en dat betekent dat hij vecht voor het land', sprak de keeper. 'Gerard geeft alles binnen de lijnen. En bovendien wordt niemand beter van die fluitconcerten', viel Ramos hem bij.

Dinsdagavond komen Piqué en Spanje opnieuw in actie. Dan staat de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië op het programma (aanvang 20.45 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.