Piqué biedt excuses aan: 'Heb grensrechter niet beledigd'

Reacties

Gerard Piqué heeft via Twitter zijn excuses aangeboden voor het incident dat maandag in het Spaanse Super Cup-duel met Athletic de Bilbao leidde tot een rode kaart voor de Barcelona-verdediger.

Piqué biedt excuses aan: 'Heb grensrechter niet beledigd'

Scheidsrechter Carlos Velasco Carballo stuurde Piqué tijdens de return van het door Bilbao gewonnen tweeluik (4-0, 1-1) in de 55ste minuut van het veld, nadat de Spaanse international een van diens assistenten zou hebben uitgescholden. Het leidt mogelijk tot een schorsing van vier tot twaalf duels.

Barcelona heeft in een officieel statement inmiddels aangekondigd in beroep te zullen gaan tegen welke straf de Spaanse bond (RFEF) ook uitdeelt. Piqué is nu ook met een reactie gekomen. 'Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden voor mijn gedrag. Het was niet correct om te protesteren bij de grensrechter.'

Piqué bekent een dag later dat de emoties te hoog waren opgelopen. 'Het was een wedstrijd onder grote spanning, waarin veel op het spel stond. Maar ik heb hem op geen enkel moment beledigd.' Barcelona bestreed in zijn verklaring ook al de woorden die Velasco Carballo in zijn wedstrijdrapport had opgenomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.