Pijnlijke uitschakeling dreigt voor Duitsland op EK Onder-21

Reacties

Duitsland dreigt al in de groepfase te stranden op het EK Onder-21 in Georgië en Roemenië. Na het gelijkspel tegen Israël ging de regerend kampioen zondag onderuit tegen Tsjechië. Engeland verzekerde zich in Groep C juist van deelname aan de kwartfinale.

Pijnlijke uitschakeling dreigt voor Duitsland op EK Onder-21
© Pro Shots
Tsjechië O21
Tsjechië O21
2 - 1
Duitsland O21
Duitsland O21

Duitsland stelde bij de start van het EK al flink teleur met een gelijkspel tegen Israël (1-1) en tegen Tsjechië werd het er niet beter op. Hoewel de Duitsers veel balbezit hadden, kregen de Tsjechen veel kansen. Dat leverde in de eerste helft de 1-0 op via Vaclav Sejk, een aanvaller van Jablonec. Duitsland moest zo net als tegen Israël in de achtervolging.

Donderdag scoorde Duitsland al zes minuten na de openingstreffer, maar dat lukte tegen Tsjechië niet. De underdog hield lang stand in Batoemi, maar incasseerde uiteindelijk toch de 1-1. Angelo Stiller schoot raak voor de Duitsers, die aan een punt eigenlijk niet genoeg hadden. Op jacht naar de 1-2 kreeg de ploeg het deksel op de neus. Na een hoekschop van Tsjechië kreeg Martin Vitik de bal voor zijn voeten. Zijn inzet werd aangeraakt en belandde in het Duitse doel: 2-1.

Voor Duitsland ziet het er nu erg slecht uit op het EK. Met één punt uit twee duels moet de ploeg woensdag winnen van Engeland en hopen dat Tsjechië verliest van Israël. Bij ieder ander scenario eindigt het EK voor Duitsland al in de groepsfase.

Engeland O21
Engeland O21
2 - 0
Israël O21
Israël O21

Engeland won donderdag al vrij eenvoudig van Tsjechië en herhaalde dat kunstje zondag tegen Israël. Echt sprankelend was het niet wat de ploeg liet zien, maar met zes punten uit twee wedstrijden verzekerden de Engelse talenten zich wel van een ticket voor de kwartfinale. Voormalig PSV'er Noni Madueke stond in de basis en zag Anthony Gordon de score openen met een rake kopbal.

Madueke ging na een uur samen met Gordon naar de kant. Kort na die dubbele wissel sloeg Engeland weer toe. Net als bij de 1-0 was Morgan Gibbs-White de aangever. Emile Smith-Rowe schoot van buiten het strafschopgebied raak en verdubbelde zo de marge. Aan de score veranderde daarna niets meer.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groep C UEFA Onder 21 Kampioenschap 2023 Romania/Georgia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland O21
3
3
0
0
6-0
+6
9
2
Israël O21
3
1
1
1
2-3
-1
4
3
Tsjechië O21
3
1
0
2
2-4
-2
3
4
Duitsland O21
3
0
1
2
2-5
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland O21
Meer over Engeland O21
Meer Duitsland O21
Meer over Duitsland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.