Pijnlijke nederlaag voor Verbeek in degradatiestrijd

Het wordt steeds lastiger voor Gertjan Verbeek om aan degradatie te ontkomen. Thuis verloor de 51-jarige trainer met 1. FC Nürnberg dit keer kansloos van Bayer Leverkusen: 1-4.

Leverkusen was voor de winterstop een hoogvlieger in de Bundesliga, maar na de hervatting van de competitie stortte Leverkusen in. Dus leek er wat te halen voor Nürnberg, maar de degradatiekandidaat kwam al in de zestiende minuut op achterstand. Na een afgeslagen hoekschop haalde Emir Spahic doeltreffend uit van afstand. Een vrije trap van Marvin Plattenhardt leverde Nürnberg nog voor rust de gelijkmaker op.

Direct na de hervatting kwam Leverkusen via een volley van Sebastian Boenisch na een afgeslagen vrije trap opnieuw op voorsprong. Tien minuten voor tijd werd het duel definitief beslist toen Heung-Min Son het veld overstak en aflegde op Spahic, die zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Vlak voor tijd strooide Roberto Hilbert extra zout in de wonden van Nürnberg door de eindstand op 4-1 te bepalen.

Verbeek verloor daardoor acht van zijn laatste negen wedstrijden en degradatie komt daarmee steeds dichterbij. Met nog drie wedstrijden op het programma staat Nürnberg zeventiende. Nummer veertien Hannover 96 staat negen punten voor op het elftal van Verbeek en is door het negatieve doelsaldo van Nürnberg waarschijnlijk niet meer te achterhalen. De nummer achttien en zeventien degraderen direct uit de Bundesliga, de nummer zestien speelt nacompetitie.