Pijnlijke nederlaag Stam ondanks misser Van La Parra

Reacties

Jaap Stam heeft met Reading een pijnlijke nederlaag geleden tegen directe concurrent Huddersfield Town (0-1). De Nederlandse manager zag Roy Beerens (foto) bijna scoren, maar incasseerde in de slotfase zelf het enige doelpunt van de wedstrijd. Rajiv van La Parra miste een strafschop voor Huddersfield.

Pijnlijke nederlaag Stam ondanks misser Van La Parra

Beerens begon vorige week tegen Brentford nog op de bank, maar maakte toen als invaller het winnende doelpunt. Nu mocht de van Hertha BSC overgekomen aanvaller in de basis starten en zorgde hij vanaf het begin voor dreiging. Zijn gevaarlijkste schot belandde via Brentford-doelman Danny Ward echter op de lat.

In het shirt van Huddersfield Town kreeg Rajiv van La Parra, de andere Nederlandse buitenspeler in deze wedstrijd, ook een enorme kans om te scoren. De oud-speler van SC Heerenveen mocht een penalty nemen, maar zag zijn inzet vanaf elf meter gekeerd worden door Reading-doelman Ali Al-Habsi. Een grotere kans zou Van La Parra niet meer krijgen, ook omdat hij een half uur voor tijd werd gewisseld. Vanaf de bank zag hij ploeggenoot Philip Billing tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd maken.

Door het verlies is het gat tussen nummer vier Reading en nummer drie Huddersfield vergroot naar vier punten. Reading heeft ook flinke achterstand op de top twee, maar stevent wel af op een plek in de play-offs om promotie naar de Premier League.

Loovens
Glenn Loovens verloor met Sheffield Wednesday van laagvlieger Brentford (1-2). De Nederlandse verdediger stond het laatste half uur tegenover Florian Jozefzoon, die inviel bij de winnende ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.