Pijnlijke conclusie bij Ajax: 'Vooral thuis punten laten liggen'

Reacties

Ricardo van Rhijn mocht door een schorsing van concurrent Kenny Tete tegen Molde FK eindelijk weer eens zijn opwachting maken in de basiself van Ajax, maar na het Europa League-duel met de Noren (1-1) overheerste bij hem de teleurstelling.

Pijnlijke conclusie bij Ajax: 'Vooral thuis punten laten liggen'

De wedstrijd in Amsterdam begon nog goed voor de dit seizoen naar het tweede plan verdreven verdediger; hij gaf een assist bij de goal van Donny van de Beek. Daarmee leek Ajax op weg naar de zege die, tegelijkertijd met een overwinning van Celtic bij Fenerbahçe, nodig was om Europees te overwinteren. Dat lukte uiteindelijk niet, bij beide duels werd het 1-1.

'We wisten dat de kans klein was, maar dat het nog wel mogelijk was. Daarom is het zo teleurstellend dat je zelf in eigen huis niet wint', stelde Van Rhijn op de clubwebsite over het duel met de Noren, die in eigen land al winterstop hadden. 'Ik ben blij met mijn assist. Maar dat kleine succes wordt wel overschaduwd door het resultaat.'

Ajax kon na een 1-1 ruststand in de tweede helft niet meer het benodigde gaatje vinden. 'Molde is een heel ervaren ploeg in het systeem dat ze spelen. Ze spelen heel compact en wij hadden moeite om daar doorheen te komen', aldus Van Rhijn, die uiteindelijk een pijnlijke conclusie trok. 'We hebben vooral thuis te veel punten laten liggen. In Europa is juist dat belangrijk en dat hebben we nagelaten', refereerde hij aan de remises tegen Celtic (2-2), Fenerbachçe (0-0) en die van donderdagavond. Uit werd wel gewonnen bij Celtic (1-2), maar niet bij Molde (1-1) en Fenerbahçe (1-0). Laatstgenoemde twee ploegen gaan in die volgorde door uit Groep A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.