Pijnlijke blunder blijkt aanleiding ontruiming Old Trafford

Reacties

De paniek was groot toen de wedstrijd Manchester United - AFC Bournemouth zondagmiddag werd afgelast na de vondst van een verdacht pakketje in het stadion. Nu blijkt alles te berusten op een groot misverstand.

Pijnlijke blunder blijkt aanleiding ontruiming Old Trafford

De politie vond in één van de sanitaire ruimtes van Old Trafford inderdaad een pakketje dat alles weg had van een bom. Inmiddels is echter duidelijk geworden dat het ging om een 'oefenbom', gebruikt door een extern bedrijf dat eerder deze week veiligsheidsoefeningen uitvoerde in het stadion van Manchester United.

Het betreffende bedrijf is blijkbaar vergeten de oefenbom op te ruimen, waardoor de politie - die uiteraard niet op de hoogte was van de fout - besloot het duel af te gelasten en het stadion te ontruimen. Urenlang werd er met de hulp van speciaal getrainde honden gezocht naar meer explosieven, maar deze werden niet gevonden.

De wedstrijd tussen Manchester United en Bournemouth wordt dinsdag alsnog gespeeld. Er wordt om 21.00 uur afgetrapt. Zaterdag staat ook nog de FA Cup-finale tegen Crystal Palace op het programma voor de ploeg van manager Louis van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.