Pijnlijke avond voor PSV tegen effectief Zenit

Reacties

Het Europese seizoen zit erop voor PSV. Ook in de return van de tweede ronde in de Europa League bleek het volwassen Zenit Sint-Petersburg te sterk voor de ploeg van trainer Phillip Cocu. In het Petrovskiy-stadion eindigde het duel in 3-0, waardoor de Eindhovenaren zich volledig kunnen focussen op de titelstrijd.

Pijnlijke avond voor PSV tegen effectief Zenit

Ondanks de wetenschap dat zondag de topper tegen Ajax op het menu staat, stuurde Cocu zijn sterkste elf het veld op tegen Zenit. De titel lijkt slechts een kwestie van tijd, maar de coach liet met zijn keuzes blijken dat succes in Europa ook telt voor de koploper van Nederland.

Ook dit keer begon PSV, dat vorige week ondanks het goede spel met 1-0 ten onder ging, voortvarend. Zenit was in de openingsfase met elf man op eigen helft te vinden en liet het initiatief volledig aan de relatief onervaren spelers van PSV zonder echt gevaarlijk te worden. Al na tien minuten bouwden de bezoekers aan een kansrijke aanval, maar de voorzet van Luciano Narsingh was onnauwkeurig. Kort daarna loste Memphis Depay een schot, maar ook zijn inzet kon doelman Yuri Lodygin niet verontrusten.

Even later was Lodygin volkomen kansloos. Uit de hoekschop van Adam Maher knikte Luuk de Jong fraai binnen, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat de voorzet van Maher over de achterlijn was gegaan. Kansjes creëren, maar niet scoren. Het overkwam de ploeg vorige week al. Zelfs een strafschop was na de rust niet besteed aan PSV. Des te pijnlijker dat Zenit kort na de afgekeurde goal van De Jong wél het net vond.

In het verleden speelde Luuk de Jong al tegen de Russische topclub. Mede dankzij twee treffers van De Jong won FC Twente in 2011 met 3-0 in de achtste finale van de Europa League.
In het verleden speelde Luuk de Jong al tegen de Russische topclub. Mede dankzij twee treffers van De Jong won FC Twente in 2011 met 3-0 in de achtste finale van de Europa League.

De Russen, die eerder al gevaarlijk waren voor het doel van Jeroen Zoet, sloegen genadeloos toe met een vlijmscherpe counter. Salomón Rondón opende na een half uur, op aangeven van Danny, vanuit het niets de score. Een lesje in effectiviteit, dat al vroeg in de tweede helft een vervolg kreeg. Hulk, vorige week de matchwinner in Eindhoven, rukte op vanaf de linkerkant en schoot de bal snoeihard in de verre hoek achter Zoet: 2-0.

Het bleek de nekslag voor PSV in de tweede ronde van de Europa League. Zeker omdat De Jong na ruim een uur vanaf elf meter dé kans liet liggen op de aansluitingstreffer. Scheidsrechter Cüneyt Çakir legde de bal op de stip nadat Ezequiel Garay de bal met de hand had geraakt, maar de inzet van De Jong werd simpel gepakt door doelman Lodygin. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Rondón, die van dichtbij binnen schoot, nadat doelman Zoet een schuiver van Hulk matig had verwerkt: 3-0.

Voor de ploeg van trainer Phillip Cocu opnieuw een pijnlijke les tegen het gelouterde Zenit. Voor PSV rest de strijd om het kampioenschap. Met een voorsprong van veertien punten op achtervolger Ajax, zondag de tegenstander in Eindhoven, lijkt de landstitel slechts een kwestie van tijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.