Pijnlijke avond voor PSG met genoeg gespreksstof

Reacties

Paris Saint-Germain is zondag tegen onverwachts puntenverlies aangelopen. Het verloren duel met Olympique Lyon zorgde voor meer gespreksstof bij de Parijse sterrenformatie.

Pijnlijke avond voor PSG met genoeg gespreksstof
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

De ongewisse toekomt van Lionel Messi had het nieuws afgelopen week beheerst in Parijs. De harde kern van PSG heeft zijn eigen gedachten over een mogelijk vertrek van de Argentijn, getuige de voorzichtige fluitconcerten in de aanloop naar het duel met Olympique Lyon.

Na de eerste 45 minuten van die wedstrijd was er stof voor een andere discussie. Penalty's waren het gespreksonderwerp van de eerste helft. Na ruim een half uur had Olympique Lyonnais er een gekregen nadat doelman Gianluigi Donnarumma in de fout was gegaan bij Alexandre Lacazette. Ondanks blikken van de vermoorde onschuld bij de Italiaanse goalie ging de bal op de stip. Lacazette liet deze uitgelezen kans liggen. De bal eindigde op de paal.

Op slag van rust was het PSG dat een strafschop claimde na hands van Dejan Lovren. Maar ook dit keer was arbiter François Letexier doof voor de argumenten van de thuisploeg, tot zichtbare woede van onder anderen technisch directeur Luis Campos.

Het verloop van de tweede helft zal dat ongenoegen alleen maar hebben versterkt. Want PSG keek in de 56ste minuut tegen een achterstand aan. Bradley Barcola was de gevierde man bij Les Gones. De thuisploeg slaagde er niet in met een adequaat antwoord te komen. De ploeg van trainer Christophe Galtier worstelde naar het eindsignaal.

Door de tweede thuisnederlaag op rij is de koppositie van PSG niet in gevaar gekomen, al is de voorsprong op de naaste concurrenten RC Lens en Olympique Marseille afgebrokkeld tot zes punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
5
Lille
38
19
10
9
65-44
+21
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.