Pijnlijk weerzien Klopp met zijn oude club

Borussia Dortmund heeft verzuimd de koppositie in de Bundesliga te veroveren. Het bezoek aan FSV Mainz 05 eindigde in een teleurstelling (2-0).

Dortmund had zich bij een zege koploper kunnen noemen, maar BVB bleef steken op de zes punten die het in de eerste drie duels had verzameld. De nederlaag bij FSV Mainz 05 moet Jürgen Klopp een slecht gevoel geven.

De trainer, die in 2008 Mainz verruilde voor Dortmund, zal ongetwijfeld een plek in zijn hart hebben voor zijn oude club. Maar de manier waarop zijn ploeg de punten liet liggen zal zwaarder wegen.

Na ruim een uur incasseerde BVB de eerste tik. Shinji Okazaki brak de ban namens FSV Mainz. De schade leek snel te kunnen worden gerepareerd, maar vier minuten na de 1-0 liet Ciro Immobile na een strafschop te benutten. Keeper Loris Karius keerde de inzet van de Italiaan.

Vier minuten erna moest Dortmund het hoofd buigen. Centrale verdediger Matthias Ginter was met een eigen doelpunt verantwoordelijk voor de nekslag voor de gasten, die zich door het resultaat niet zelf maar Mainz zagen nestelen aan kop van de Bundesliga. Mainz deelt die positie met SC Paderborn en 1899 Hoffenheim.