'Pijnlijk dat het al na een ronde voorbij is'

Reacties

Dat het Europese avontuur van FC Groningen al na een ronde voorbij is, is een bittere pil voor trainer Erwin van de Looi. Hij stelt dat zijn elftal beneden peil speelde tegen Aberdeen, dat met 2-1 zegevierde in Groningen.

'Pijnlijk dat het al na een ronde voorbij is'

'Dit is een flinke teleurstelling', opent Van de Looi op de clubsite van Groningen. 'We hebben een jaar lang geknokt voor Europees voetbal en als het dan al na een ronde voorbij is, is dat pijnlijk.'

'Ik vind dat we vorige week in Schotland een behoorlijke uitgangspositie hebben gecreëerd (0-0, red.), maar dat we vandaag, zeker in de eerste helft, absoluut niet ons niveau hebben gehaald', vervolgt de coach. Groningen incasseerde beide Schotse goals vóór rust. Telkens gingen daar persoonlijke fouten aan vooraf.

'Daarna werd het moeizaam. Aberdeen zakte ver terug, maakte de ruimtes klein en daar speelden wij niet gemakkelijk doorheen', vervolgt Van de Looi, die Maikel Kieftenbeld op slag van rust de 2-1 zag aantekenen. Het was echter niet de opmaat naar een Groningse revival. 'We hebben gevochten tot het einde, maar het was niet genoeg vandaag om door te gaan en dat is hartstikke jammer', berust de trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.