Pieters goud waard voor Burnley, 40-jarige doet Newcastle pijn

Burnley heeft zich eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van het FA Cup-toernooi. Erik Pieters beleefde een primeur op Turf Moor.

Burnley
Burnley
4 - 2
Peterborough United

Eigenlijk had de nummer vijftien van de Premier League zaterdagmiddag geen enkel probleem met Peterborough United, dat zesde staat in de League One, het derde niveau in Engeland. Halverwege de eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al in het voordeel van de thuisclub beslist.

Jay Rodriguez opende na acht minuten de score en zeven minuten later werd het 2-0 door Erik Pieters, die daarmee zijn eerste doelpunt namens Burnley maakte. Weer acht minuten later maakte Jeff Hendrick het derde doelpunt namens The Clarets. Zes minuten voor rust deed Ivan Toney nog wel iets terug namens de bezoekers, maar spannend werd het niet meer. Door het tweede doelpunt van Rodriguez en een treffer van Ricky Jade-Jones werd het uiteindelijk 4-2.

Rochdale
Rochdale
1 - 1
Newcastle United

Newcastle United leek ook op weg naar de vierde ronde van het FA Cup-toernooi, want door een treffer van Miguel Almirón in de zeventiende minuut stond het lang 0-1 in de Crown Oil Arena. Maar door een klein voetbalsprookje sleepte Rochdale er nog een replay uit. De na rust ingevallen Aaron Wilbraham zorgde op veertigjarige leeftijd (!) voor de gelijkmaker tegen Newcastle United, waar de geblesseerde Jetro Willems ontbrak.