Pieters en Hiljemark in basisformatie van winnend PSV

Erik Pieters (foto) heeft dinsdag in de oefenwedstrijd tegen het Thaise SCG Muangthong United (2-0 winst) zijn rentree gemaakt in de basisopstelling van de ploeg van trainer Dick Advocaat, waar de kersverse aankoop Oscar Hiljemark en het zestienjarige talent Zakaria Bakkali hun debuut maakten.

Pieters en Hiljemark in basisformatie van winnend PSV

PSV bereidt zich in Thailand voor op de tweede seizoenshelft en speelde in het kader daarvan een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Thaise topclub, waar de Nederlander Adnan Barakat onder contract staat. Namens de huidige koploper van de Eredivisie maakten Memphis Depay en Jürgen Locadia de doelpunten. Daardoor won PSV de AIA Asia Cup en dus de eerste prijs van 2013.

Voor Pieters betekende dit zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht sinds april vorig jaar. De linksback behoorde in december vorig jaar al tot de wedstrijdselectie voor de topper tegen FC Twente, maar kwam in die wedstrijd niet in actie. Wel maakte hij eind 2012 zijn rentree in de beloftenploeg van de Brabanders.

PSV hervat op vrijdag 18 januari de competitie tegen PEC Zwolle in het Philips Stadion. Voor Jetro Willems komt dat duel te vroeg. De achttienjarige concurrent van Pieters zal niet op tijd hersteld zijn van een liesblessure. Voor Pieters lonkt daarom een basisplaats, mits hij fit blijft.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's