Piepjonge Cutrone held van Milan in rollercoasterduel

AC Milan heeft ook de tweede groepswedstrijd in de Europa League gewonnen. Donderdagavond kroop de club in eigen huis door het oog van de naald tegen het Kroatische Rijeka: 3-2. Patrick Cutrone beleefde een droomavond.

In de eerste groepswedstrijd had Milan tegenstander Austria Wien flink klop gegeven in Oostenrijk (1-5) en dus werd er ook tegen Rijeka vuurwerk verwacht. De Kroaten begonnen echter verrassend goed in Milaan, met de Braziliaanse spits Héber in de hoofdrol. Hij kreeg in de eerste tien minuten twee aardige kansen, maar kon Gianluigi Donnarumma niet passeren.

Aan de andere kant sloeg Milan wel hard toe. André Silva - tegen Austria Wien goed voor een hattrick - werkte zich aan de linkerkant van het veld op kracht langs zijn tegenstander en met een strak schot vond de Portugees de verre hoek: 1-0. Silva was één van de in totaal zes zomeraankopen in de basisopstelling van Milan.

André Silva na het scoren van de 1-0.

Een andere nieuweling breidde al vroeg in de tweede helft de voorsprong uit. Leonardo Bonucci werkte met meer geluk dan wijsheid de bal terug voor het doel, Mateo Musacchio tikte van dichtbij binnen. Twintig minuten voor tijd werd Donnarumma voor het eerst echt aan het werk gezet door Rijeka. Josip Misic vuurde een schot op de Italiaanse goalie af, maar die tikte de inzet over zijn doel.

De Kroatische goal viel alsnog, vijf minuten voor tijd. Maxwell Acosty ging op snelheid langs Bonucci en profiteerde vervolgens van het weifelende optreden van Donnarumma. Met een gelukje kreeg hij de bal langs de goalie voor de 2-1. Milan, met zoveel ervaring achterin, sloeg aan het twijfelen en dat kwam de Italiaanse topploeg duur te staan.

In de tweede helft werd de wedstrijd kort stilgelegd, vanwege een vuurwerkincident.

Alessio Romagnoli dacht vlak voor tijd Matic Crnic van de bal te houden op de achterlijn, maar die glipte erlangs. Daarop trok Romagnoli de aanvaller naar de grond in de zestien, waarop de scheidsrechter naar de stip wees. Josip Elez pakte het buitenkansje uit, alhoewel Donnarumma nog dicht bij de inzet in de linkerhoek zat.

Het werd doodstil in San Siro, maar uitgerekend de negentienjarige Cutrone beloonde het vertrouwen van trainer Vincenzo Montella. Het broekie beleeft dit jaar zijn doorbraak en maakte al vier doelpunten, zijn vijfde was tot nu toe de belangrijkste. Na een pass van Fabio Borini was Cutrone eerder bij de bal dan de Rijeka-goalie en tikte hij binnen voor de 3-2.

Voor Milan breekt na de winst een zware periode aan. In de competitie treft de club achtereenvolgens AS Roma en Internazionale, daarna staat de Europese wedstrijd tegen de nummer twee van de groep AEK Athene op het programma.