Piazon spelbreker voor eindelijk scorend HSV

Hamburger SV heeft de eerste treffer van het seizoen verwelkomd, maar door een schitterende goal van Lucas Piazon eindigde het bezoek van Eintracht Frankfurt in een deceptie (1-2).

Na de hoopgevende start tegen Bayern (0-0) en het slechte vervolg tegen Borussia Mönchengladbach (1-0 nederlaag) moest tegen Eintracht Frankfurt de eerste overwinning komen voor Josef Zinnbauer bij HSV. Maar de opvolger van de ontslagen Mirko Slomka kon constateren dat zijn ploeg, zonder de nog geblesseerde Rafael van der Vaart, de daadkracht ontbeerde voor de winst.

Op slag van rust zette Haris Seferovic HSV voor een nog zwaardere opgave door de score te openen namens de gasten. Na bijna een uur had de thuisploeg dan eindelijk reden voor een feestje. Nicolai Müller brak na 507 improductieve minuten de ban voor Die Rothosen door Eintracht-keeper Felix Wiedwald door de benen te spelen. Maar daarmee werd het oude diepterecord van VfL Bochum uit 1978 (474 minuten vanaf de start zonder treffer) wel ruim overtroffen.

De treffer van Müller werd niet gevolgd door een tweede goal, die de zo verlangde eerste zege van het seizoen had kunnen betekenen voor Hamburger SV. Sterker nog, de thuisploeg kreeg in de laatste minuut een harde tik van Piazon (foto).

De koud ingevallen Braziliaan, die vorig seizoen nog bij Vitesse speelde, schoot uit een vrije trap raak. Keeper Jaroslav Drobny kon niet anders dan toekijken hoe de bal al zwabberend in het doel ging.

Eintracht Frankfurt klimt door de overwinning op de valreep naar de zevende plaats, waar Hamburger SV met een schamele oogst van twee punten hekkensluiter blijft in de Bundesliga.