PFA kroont Mahrez tot Speler van het Jaar in Premier League

Reacties

Riyad Mahrez is door de Engelse spelersvakbond (PFA) uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De Algerijnse middenvelder van lijstaanvoerder Leicester City is de eerste Afrikaan die deze persoonlijke prijs in de wacht sleept.

PFA kroont Mahrez tot Speler van het Jaar in Premier League

De vleugelspeler van The Foxes is bezig aan een ijzersterk seizoen op het hoogste niveau in Engeland. Na 34 competitiewedstrijden staat hij op zeventien treffers en tien assists. Het levert hem deze persoonlijke prijs op, die eerder al door de Nederlanders Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie werd gewonnen.

Leicester City-aanvaller Riyad Mahrez is de eerste Afrikaan die tot Speler van het Jaar wordt benoemd in de Premier League.
Leicester City-aanvaller Riyad Mahrez is de eerste Afrikaan die tot Speler van het Jaar wordt benoemd in de Premier League.

De 25-jarige Mahrez troefde Harry Kane (Tottenham Hotspur), Dimitri Payet (West Ham United), Mesut Özil (Arsenal) en ploeggenoten Jamie Vardy en N'Golo Kanté af bij de persoonlijke verkiezing. Eerder werd Mahrez al gekozen in het door Leicester en Tottenham gedomineerde Team van het Jaar.

Ook Dele Alli en Ryan Giggs vielen in de prijzen. De centrale middenvelder van Tottenham Hotspur werd verkozen tot Talent van het Jaar, wegens zijn tien treffers en negen assists in 32 competitiewedstrijden, terwijl de assistent-trainer van Manchester United een oeuvre-award kreeg voor zijn 632 Premier League wedstrijden tellende loopbaan. Vardy kreeg een speciale prijs ter ere van het doelpuntenrecord dat hij dit seizoen verbrak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.