Petrovic: 'Kastaneer wilde met één oog spelen'

Reacties

ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic vreest dat zijn ploeg een zware tijd tegemoet gaat. De Hagenaars gingen zaterdagavond in eigen huis onderuit tegen concurrent PEC Zwolle (1-2) en zien de degradatieplaatsen steeds dichterbij komen.

Petrovic: 'Kastaneer wilde met één oog spelen'

'We hebben verdiend verloren, maar voor mij als trainer doet het wel pijn hoe wij die goals hebben weggegeven', vertelde Petrovic aan FOX Sports. ADO won slechts twee van zijn laatste vijftien Eredivisie-duels. 'Het zijn moeilijke tijden voor ons allemaal, dan moet je rustig blijven als trainer. Het is zwaar. We zijn nu één van de vier á vijf ploegen die tegen degradatie moeten vechten.'

Het duel met Zwolle was juist de ideale gelegenheid om afstand te nemen van de gevarenzone. 'Het doet nog meer pijn dat we verliezen van een ploeg die onder ons staat. Er breekt nu een zware tijd aan.' Aanvoerder Tom Beugelsdijk was ook niet te genieten zaterdagavond. 'Het was gewoon allemaal slecht. Dit is verschrikkelijk, we hadden nooit mogen verliezen. Maar we hebben wel genoeg kwaliteit om erin te blijven.'

Kastaneer
Een tegenvaller voor ADO was het uitvallen van doelpuntenmaker Gervane Kastaneer na 21 minuten. De aanvaller kreeg de bal van dichtbij hard tegen zijn oog. 'De dokter zei dat hij eruit moest. Zijn gezondheid is belangrijker dan de wedstrijd', vertelde Petrovic. Kastaneer zelf leek het niet eens te zijn met zijn wissel.

'Niet mee eens? Hij kon met één oog niet meer zien! Hij zei tegen mij: "Ik wil met één oog spelen", maar dat risico kunnen we niet nemen met een jongen die nog tien tot vijftien jaar moet voetballen. Voor ons was het verschrikkelijk jammer, maar dan moet je wisselen', aldus Petrovic.

Boere
De ADO-trainer sprak na de wedstrijd ook nog eens zijn wens op een kwaliteitsimpuls uit. In de zoektocht naar versterkingen zat Petrovic vrijdagavond op de bank bij het duel tussen Helmond Sport en FC Oss (3-1) om doelpuntenkanon Tom Boere te bekijken. 'Mooi doelpunt, mindere wedstrijd', reageerde Petrovic daarover tegen VI.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.