Petrovic: 'Je kan verliezen, maar dit is veel te veel'

Reacties

Ondanks een goede eerste helft heeft ADO Den Haag ook in het KNVB-bekerduel met Feyenoord niet voor een lichtpuntje in donkere tijden kunnen zorgen (5-1). Trainer Zeljko Petrovic baalde daarvan, want hij zag dat zijn ploeg aanvankelijk goed meekwam.

Petrovic: 'Je kan verliezen, maar dit is veel te veel'

ADO, dat al weken in de ban van de soap met Hui Wang is, ging na vier nederlagen in de Eredivisie ook in De Kuip onderuit. Over het eerste half uur was Petrovic nog best tevreden. 'Feyenoord onderschatte ons misschien wel een beetje, maar ik vond ons echt goed spelen. We gaven misschien één kans weg, maar daarna hadden wij echt momenten. Alleen ontbrak het net aan een goede voorzet of de goede laatste pass. Maar ik was wel tevreden. We durfden naar voren te spelen', zei de ADO-coach bij FOX Sports.

Uiteindelijk ging het net als eerder dit seizoen in de Eredivisie (3-1) toch mis voor ADO. 'We speelden veel beter dan in die wedstrijd. We gingen met een goed gevoel de rust in, maar dan geven we in de tweede helft vier doelpunten weg op een manier waarvan je denkt: hoe kan dat nou?  Maar we moeten eerlijk zijn, als je het met ons vergelijkt is dit Feyenoord van internationaal niveau. Dat zijn kerels die al jarenlang op Europa League- of zelfs Champions League-niveau spelen.'

Dat was voor Petrovic echter geen excuus om met zulke cijfers de boot in te gaan. 'Je kan wel verliezen, maar dit is veel te veel. Het goede gevoel van de eerste helft is dan weg in de tweede helft.' Het neemt niet weg dat de oud-speler van FC Den Bosch, PSV en RKC op basis van de eerste helft met vertrouwen uitkijkt naar de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Sparta Rotterdam. 'We spelen thuis en Sparta is toch van een ander niveau dan Feyenoord. Hopelijk hebben we dan een iets betere Kerst.'

Ook Tom Beugelsdijk erkende het belang van het laatste competitieduel van 2016, waarin spits Mike Havenaar volgens Petrovic opnieuw zal ontbreken. 'Het gaat nog om één ding: drie punten tegen Sparta. We kunnen vertrouwen putten uit de eerste helft. En wij zijn niet minder dan Sparta', aldus de captain van ADO, dat na zestien speelronden vijftiende staat in de Eredivisie met veertien punten. Dat zijn er maar drie meer dan hekkensluiter Go Ahead Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.