Petrov werkt na leukemie in diepste geheim aan rentree

Reacties

Stiliyan Petrov werkt aan een sensationele comeback als profvoetballer. De Bulgaar moest drie jaar geleden vanwege acute leukemie met voetbal stoppen.

Petrov werkt na leukemie in diepste geheim aan rentree

Petrov was het grootste gedeelte van zijn carrière actief voor Celtic en Aston Villa. De 105-voudig international zou zijn rentree willen maken bij laatstgenoemde club. Bij de degradant, waar hij jarenlang aanvoerder was, maakt hij op dit moment deel uit van de technische staf. 'Ik heb besloten weer op hoog niveau proberen te voetballen', zegt hij tegen Birmingham Mail.

Petrov heeft de laatste achttien maanden in alle stilte gewerkt aan een traject om weer fit te worden na de behandeling van zijn ziekte. 'Mijn fysieke gesteldheid komt inmiddels weer in de buurt van het niveau dat ik had toen ik stopte. Dus laten we kijken waar het schip strandt', aldus de middenvelder, die komende zomer 37 jaar wordt.

Twijfels
'Ik weet dat mensen een hoop vragen zullen hebben. En vooral een hoop twijfels. Maar ik geloof erin dat als je hard werkt, je steeds sterker wordt', vervolgt de strijdlustige Petrov, die op 24 maart 2012 voor het laatst in actie kwam tijdens een competitiewedstrijd van Aston Villa. Na afloop van dat duel met Arsenal dacht hij een koortsaanval te hebben, maar na onderzoek werd leukemie vastgesteld.

'Ik dacht dat het niets serieus was. Toen ik de schok eenmaal had verwerkt, heb ik het zo snel mogelijk geaccepteerd om te zorgen dat ik zo goed mogelijk zou herstellen', blikte Petrov later terug op dat moment. De supporters van Villa steunen hem nog wekelijks, door in de negentiende minuut (naar zijn rugnummer) te klappen.

Petrov hoopt in de voorbereiding van het seizoen 2016/17 aan te sluiten bij de selectie van de Villans, negentien jaar na zijn debuut in het profvoetbal namens CSKA Sofia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.