Petev vestigt hoop op Berbatov in jacht op EK-ticket

Reacties

Met nog zes kwalificatieduels voor de boeg is het EK ver weg voor Bulgarije, maar mogelijk brengt Dimitar Berbatov daar verandering in. De topscorer aller tijden moet verleid worden tot een terugkeer.

Petev vestigt hoop op Berbatov in jacht op EK-ticket

Op 3 maart 2010 speelde Berbatov zijn 77ste en tot dusver laatste interland, maar de donderdag gepresenteerde bondscoach Ivaylo Petev hoopt dat de 33-jarige aanvaller terugkomt op zijn besluit om te stoppen.

'Ik wil hem graag ontmoeten om met hem te praten. Daarna zien we wel wat er gebeurt', aldus Petev, die best een scorende spits kan gebruiken. Tijdens de eerste vier EK-kwalificatieduels was Bulgarije slechts vier keer trefzeker, terwijl Berbatov in het nationale elftal 44 keer het net wist te vinden.

In februari 2010 werd Berbatov ook al in verband gebracht met een terugkeer als international toen Luboslav Penev werd aangesteld als bondscoach. 'Mijn telefoon staat aan. Ik kan concreter zijn als ik word uitgenodigd', liet de spits van AS Monaco destijds weten. Maar tot een terugkeer kwam het toen niet.

Bulgarije staat vierde in Groep H van de EK-kwalificatie met slechts vier punten uit vier duels. Kroatië, Italië (beide tien punten) en Noorwegen (negen punten) doen het aanmerkelijk beter. De eerste twee landen plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2016 in Frankrijk, terwijl de nummer drie play-offs speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.