Peterson: 'Je wilt niemand liever verslaan dan je kameraden'

Reacties

Kristoffer Peterson wil donderdag niets liever dan zijn club FC Utrecht verslaan. De Zweed is door de Domstedelingen voor de rest van het seizoen uitgeleend aan Roda JC Kerkrade.

Peterson: 'Je wilt niemand liever verslaan dan je kameraden'

De 21-jarige Peterson, in het verleden actief voor Liverpool, kwam aan het begin van vorig seizoen bij FC Utrecht terecht. 'Ondanks mijn jukbeenbreuk kwam ik tot 21 wedstrijden en beleefde ik een vrij goed jaar. Bij de start van deze jaargang miste ik de gehele voorbereiding vanwege een knieblessure, waardoor ik maar zeven duels in actie kwam. Dat is ook de reden dat ik voor Roda JC heb gekozen', blikt hij op de site van zijn nieuwe werkgever terug op zijn periode in Utrecht.

De vleugelaanvaller hoopt op meer speelminuten in Limburg, waar hij in de eerste twee wedstrijden na de winterstop meteen in actie kwam. 'Vanaf mijn eerste gesprek met de trainer (Darije Kalezic, red.) had ik het gevoel dat hij in mij gelooft. En vertrouwen is wat je als speler nodig hebt. Dan voel je je vrij en kun je je ontplooien. Het is nu aan mij. Mijn doel is om basisspeler te worden zodat ik kansen kan creëren en doelpunten maken.'

Peterson hoopt donderdag (18.30 uur) te bewijzen dat ze hem in Utrecht iets te vroeg hebben afgeschreven voor dit seizoen. 'Het is eigenlijk hetzelfde als met je vrienden in het park voetbalt: je wilt niemand liever verslaan dan je kameraden', blikt hij vooruit op het treffen met de ploeg die vijf van de laatste zes Eredivisie-duels won. 'Hoewel Ruud Boymans bij FC Utrecht mijn beste vriend is, ben ik iemand die met iedereen goed kan opschieten.'

Peterson heeft in Utrecht nog een contract tot medio 2018. In het verleden kwam hij buiten Liverpool nog even uit voor Tranmere Rovers, toen actief op het derde niveau van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.