Pescara keert via play-offs terug in Serie A

Reacties

Pescara keert na drie jaar terug in de Serie A. De nummer vier van de Serie B verzekerde zich van promotie door in de play-offs nummer drie Trapani over twee wedstrijden te verslaan (2-0, 1-1).

Pescara keert via play-offs terug in Serie A

Pescara had zondag al met 2-0 gewonnen door treffers van Ahmad Benali en Serie B-topscorer Gianluca Lapadula (27 goals). Donderdag ging het niet meer mis voor de ploeg van trainer Massimo Oddo (foto). De oud-international en voormalig speler van Bayern München en AC Milan zag hoe Valerio Verre in de 57ste minuut met een fraaie treffer voor de gelijkmaker zorgde.

Na het schot van grote afstand van Verre ging het van kwaad tot erger voor Trapani. De stuntploeg van trainer Serse Cosmi kwam zeven minuten later met tien man te staan door een rode kaart voor verdediger Gennaro Scognamiglio, die Lapadula een zekere scoringskans ontnam. Het vroege doelpunt van clubtopscorer Nicola Citro kreeg daardoor geen navolging meer.

En dus mag Pescara zich opmaken voor het zevende Serie A-seizoen. De Dolfijnen kwamen eerder uit op het hoogste niveau in 1977/78, 1979/80, 1987/88, 1988/89, 1992/93 en 2012/13. Vorig seizoen liep de ploeg van Oddo promotie nog mis door in de finale van de play-offs te verliezen van Bologna. Eerder promoveerden Crotone en Cagliari al. Carpi, Frosinone en Hellas Verona degradeerden uit de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.