Perspectief op basisplek aangeslagen Dost bij Wolfsburg

Reacties

De kans is groot dat Bas Dost volgende week vrijdag bij VfL Wolfsburg in de spits begint tijdens de thuiswedstrijd tegen Bayern München. Tijdens de voor Die Wölfe enerverende voorbereiding op de tweede seizoenshelft onderscheidde de Nederlander zich positief in de concurrentiestrijd met Ivica Olic en Nicklas Bendtner.

Perspectief op basisplek aangeslagen Dost bij Wolfsburg

De hervatting van de tweede seizoenshelft zal voor de Wolfsburg-selectie zeer beladen en emotioneel zijn, dit vanwege het fatale auto-ongeluk van middenvelder Junior Malanda op 10 januari. Afgelopen dinsdag nam de voetballerij in Brussel afscheid van de slechts twintig jaar geworden Malanda. Voorafgaand aan de hervatting van alle Bundesliga-duels wordt volgend weekend een minuut stilte gehouden.

Nog steeds is Dost aangedaan vanwege het overlijden van zijn ploeggenoot, zo vertelt hij aan Wolfsburger Allgemeine. 'Ik kon het aanvankelijk niet geloven, het was verschrikkelijk', aldus de aanvaller, die drie jaar terug zèlf een goede vriend verloor. 'Voor de meeste jongens bij Wolfsburg is dit een situatie die ze nooit eerder hebben meegemaakt. Al hebben we vanaf de eerste dag wel geprobeerd een beetje te lachen. Heel de tijd treuren helpt ons ook niet.'

Vanwege een slepende blessure moest de vroegere spits van Emmen, Heracles Almelo en SC Heerenveen vóór de winterstop lange tijd geduld hebben. De laatste drie competitieduels van 2014 mocht hij in de basis starten. Afgaande op zijn vorm tijdens de voorbereiding zijn de kansen op een basisplaats gunstig.

'Momenteel kan ik alleen zeggen dat ik me goed voel', reageert Dost, verwijzend naar onder meer zijn twee goals tijdens de met 4-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Ajax Cape Town. 'Ik kijk erg uit naar de trainingen en wedstrijden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.