Periodekampioen Cambuur hofleverancier met zes spelers

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Periodekampioen Cambuur hofleverancier met zes spelers

SC Cambuur legde op indrukwekkende wijze beslag op de vierde periodetitel. Liefst zes spelers van de Friese formatie haalden het elftal van de week. Tarik Tissoudali was de beste van allemaal, met assistkoning Jergé Hoefdraad als goede tweede.

Topdrie van de week

Tarik Tissoudali (SC Cambuur)     8,5
Tarik Tissoudali maakte vorig jaar grote indruk in de Jupiler League. Bij Telstar blonk hij wekelijks uit en verdiende hij een transfer. Zijn keuze voor het Franse Le Havre bleek een ongelukkige, maar een verhuurperiode aan Cambuur bood uitkomst. Een slimme actie van de op promotie azende formatie van de trainers Hulshoff en Slot, die enkele Eredivisie-ploegen te snel af was. Tissoudali vond in Friesland weer wat van zijn grootse vorm van vorig seizoen terug. Met zijn acties en doelgerichtheid is hij een wapen in de promotierace.

Jergé Hoefdraad (SC Cambuur)   8
De assistkoning van de Jupiler League mag Jergé Hoefdraad zich noemen. Tegen RKC Waalwijk bevestigde hij zijn nieuwe status door liefst vier keer een ploeggenoot in staat te stellen om te scoren. De al dertigjarige Hoefdraad schroefde zijn totaal aantal assists daarmee op naar achttien. Eindelijk erkenning voor een speler die al ruim tweehonderd Jupiler League-wedstrijden speelde. Bij Cambuur heeft hij de vrijheid om te zwerven. Als hij de ballen maar tijdig bezorgt bij zijn medespelers.

Fabian Serrarens (Telstar)            8
Fabian Serrarens heeft van die avonden dat er heel veel lukt. Vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Jong Utrecht had de buitenspeler het weer eens op zijn heupen. Hij gidste Telstar naar de zege en kroonde zich tot uitblinker. De 26-jarige Serrarens speelde voor zijn periode in Velsen bij Almere City, maar had met zijn kwaliteiten veel meer uit zijn carrière kunnen halen. Het is nog niet te laat, Serrarens zou voor iedere Jupiler League-club een aanwinst zijn. Als hij die wisselvalligheid maar van zich af weet te schudden.

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van de 36ste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 36
# Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,86
2. Tom Overtoom Almere City FC 6,64
3. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,54
4. Soufyan Ahannach Almere City FC 6,53
5. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,52
6. Kelechi Nwakali MVV Maastricht 6,50
7. Tim Coremans FC Dordrecht 6,41
8. Jorn Brondeel NAC Breda 6,37
9. Jamiro Monteiro SC Cambuur 6,33
10. Sander van de Streek SC Cambuur 6,33

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.