Periode Cambuur, Kramer blundert ook tegen Graafschap

Reacties

SC Cambuur heeft vrijdag de vierde periode in de Jupiler League gepakt door met speels gemak te winnen van RKC Waalwijk: 5-0. Door drie snelle treffers werd al snel duidelijk dat de Friezen De Graafschap achter zich zouden laten. Cambuur was al verzekerd van de nacompetitie op basis van de plaats op de ranglijst.

Periode Cambuur, Kramer blundert ook tegen Graafschap

SC Cambuur - RKC Waalwijk 5-0
De opdracht voor de nummer drie van de Jupiler League was vooraf duidelijk. Cambuur stond net als De Graafschap op negentien punten in de vierde periode, maar had een veel beter doelsaldo. Winnen zou dus volstaan voor de thuisploeg. Evander Sno hielp Cambuur in de twintigste minuut met slordig balverlies in het zadel en dit werd direct afgestraft door Sander van de Streek.

Even later was er opnieuw balverlies op het Brabantse middenveld en kapte Tarik Tissoudali zich vrij om vervolgens de score te verdubbelen. De 24-jarige buitenspeler schoot zelf ook schitterend de 3-0 tegen de touwen, maar kreeg hierbij wel erg veel tijd in het strafschopgebied van RKC. De eerste drie treffers van Cambuur vielen binnen een tijdsbestek van vier minuten. Nog voor de rust zorgden Stefano Lilipaly en Erik Bakker ervoor dat de ploegen met een 5-0 stand de kleedkamers opzochten.

RKC had natuurlijk beter kunnen winnen, maar is ook enigszins gebaat bij de periodetitel van de Friezen. Met het wegvallen van de beloftenteams, Jong Ajax en Jong PSV komen niet in aanmerking voor promotie, mag zelfs de nummer tien van de competitie nog deelnemen aan de nacompetitie. Als de laag geklasseerde Superboeren de periode hadden gepakt, dan was plaats tien weggevallen als nacompetitie-plek. Op deze manier maakt ook RKC nog een kans op de play-offs.

Almere City - De Graafschap 1-2
De missie van De Graafschap was vooraf ook duidelijk: er moest gewonnen worden van Almere City om de periodetitel te pakken en tegelijkertijd diende SC Cambuur averij op te lopen. Door 5-0 ruststand bij het duel tussen Cambuur en RKC, werd al snel duidelijk dat deze prijs niet naar de Doetinchemmers zou gaan. De Superboeren kwamen in de 69ste minuut op achterstand door een goal van Kees van Buuren. In de 76ste minuut was er een enorme blunder van Almere City-doelman Chiel Kramer, waarvan Daryl van Mieghem profiteerde. Kramer haalde maandag nog het wereldnieuws met een megaflater tegen RKC Waalwijk. Deze keer aarzelde hij te lang met het wegschieten van een bal.

De Superboeren trokken zelfs nog aan het langste eind. Vlak voor tijd sloeg Anthony van den Hurk uit de kluts toe. De Graafschap heeft daardoor nog alle kansen om via de ranglijst alsnog aan te schuiven bij het seizoenstoetje. De ploeg van trainer Henk de Jong staat twaalfde, op drie punten van de felbegeerde tiende plek, die leidt tot een optreden in de nacompetitie.

MVV Maastricht - Jong PSV 2-2
Patrick N'Koyi opende vlak voor rust de score namens MVV. In de tweede helft zette Suently Alberto de Eindhovenaren weer naast de ploeg uit Maastricht. Lang kon het beloftenelftal niet genieten van de treffer, want acht minuten later liet Alessandro Ciranni de Limburgers juichen. Vlak voor tijd bezorgde Albert Gudmundsson de Eindhovenaren alsnog een punt. Jong PSV is zo goed als verzekerd van plek vier in de Jupiler League. MVV staat zesde en kan zijn pijlen richten op de nacompetitie.

Overige uitslagen
FC Emmen-NAC Breda 0-0
FC Den Bosch-Fortuna Sittard 1-1
Telstar-Jong FC Utrecht 3-1
FC Oss-FC Volendam 2-2

Bekijk hier de stand in de Jupiler League

Lees ook: FC Dordrecht dompelt Achilles '29 in bizar slot in rouw

Lees ook: VVV-Venlo stelt na promotie ook titel veilig in Jupiler League

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.