Perfecte status PSV op het spel in thuisduel met Shaktyor

Reacties

PSV heeft donderdagavond in de voorronde van de Europa League een reputatie hoog te houden. De ploeg van trainer Phillip Cocu treft Shaktyor Soligorsk. Aan de Wit-Russen de taak voor het eerste tegendoelpunt van de Eindhovenaren in een thuisduel in de voorronde van de Europa League te zorgen.

Perfecte status PSV op het spel in thuisduel met Shaktyor

PSV trad zes keer eerder aan in een thuiswedstrijd uit de voorronde van de Europa League en verloor nooit. Gezien het rijtje tegenstanders is dat niet geheel onlogisch. Dit seizoen werd de Oostenrijkse tweedeklasser Sankt Pölten maar nipt verslagen: 1-0.

Waar vorig seizoen alleen voorrondeduels om de Champions League werden afgewerkt in Eindhoven werden in de drie jaargangen daarvoor in de play-offs om een Europa League-ticket steeds klinkende overwinningen geboekt. Sibir Novosibirsk uit Rusland ging in het seizoen 2010/11 met 5-0 onderuit en in de twee jaar daarna verloren SV Ried (Oos) en FK Zeta (Mon) met 5-0 en 9-0. In het seizoen 2009/10 werden Cherno More Varna uit Bulgarije en Bnei Yehuda in de kwalificatieduels verslagen met twee keer 1-0.

Hoewel Cocu niets wilde weten van onderschatting, onderkent hij dat voor dit seizoen Europese overwintering de doelstelling is voor PSV. Middenvelder Adam Maher (foto) noemt Shaktyor op de clubwebsite 'een moeilijke tegenstander'. 'Onderschatting, dat mag nooit gebeuren. We moeten uitkijken voor hun counters, ze zullen voornamelijk gaan inzakken. Maar ik denk dat het wel moet kunnen lukken.'

Overigens heeft PSV bij de Europese voetbalbond (UEFA) het verzoek gedaan een minuut stilte te mogen houden in verband met het overlijden van voormalig PSV-persvoorlichter Pedro Salazar Hewitt. De geboren Chileen, die van 1997 tot 2012 in dienst was in Eindhoven, overleed woensdag. Hij was al geruime tijd ziek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.