Perfect Feyenoord leidt Roda JC naar de slachtbank

Reacties

Feyenoord heeft zondag ook zijn zevende competitiewedstrijd in winst omgezet en bracht de voorsprong op Ajax en PSV daarmee weer tot vijf punten. De Rotterdammers behaalden een 5-0 zege op Roda JC Kerkrade, dat een machteloze indruk maakte.

Perfect Feyenoord leidt Roda JC naar de slachtbank

Geen enkele reserve die donderdag op mocht draven in het KNVB-bekerduel met FC Oss (4-1) verscheen aan de aftrap tegen Roda JC Kerkrade. Trainer Giovanni van Bronckhorst hield met andere woorden vast aan het team dat afgelopen week met 0-1 won bij PSV.

Vanzelfsprekend nam Feyenoord het initiatief in De Kuip, voor Roda JC was verdedigen het credo. De Limburgers mochten in de beginfase van geluk spreken dat Ard van Peppen niet van het veld werd gestuurd. Met een gele kaart op zak hield de routinier Steven Berghuis vast. Van Peppen stond niet veel later aan de basis van de openingstreffer. Een pass van Eric Botteghin werd door de verdediger onbedoeld tot loepzuivere assist op Nicolai Jørgensen gepromoveerd. Roel Brouwers timede verkeerd, waarna de Deen koel afrondde.

Tien minuten voor rust verdubbelde Feyenoord de marge en voor de derde keer dit Eredivisie-seizoen – een persoonlijk record – was Karim El Ahmadi de schutter. De middenvelder nam de bal knap aan en liet Van Leer kansloos met een harde pegel. Roda JC had weinig in de melk te brokkelen. Pas toen Feyenoord de teugels in het tweede bedrijf liet vieren, kwam de equipe van coach Yannis Anastasiou er af en toe uit. Zo onderscheidde onder anderen Mikhail Rosheuvel zich met enkele acties. Het ontbrak de aanvaller aan precisie in de afwerking.

Volgende week gaat Feyenoord op bezoek bij Willem II.
Volgende week gaat Feyenoord op bezoek bij Willem II.

Feyenoord was de tweede helft nog positief begonnen met onder meer een mogelijkheid voor Rick Karsdorp, maar zakte daarna ver terug. Zonder een grootse indruk te maken stevende de thuisploeg wel af op zijn zevende competitiezege vanaf de seizoenstart.

Deze overwinning kreeg zelfs nog extra glans in de slotfase, waarbij Jens Toornstra zich onderscheidde. Eerst legde hij de bal klaar voor Jørgensen, die simpel scoorde, waarna de ex-speler van ADO Den Haag en FC Utrecht zelf de 4-0 liet aantekenen. De eindstand werd bepaald door Terence Kongolo, die raak kopte op aangeven van Karsdorp.

Slechts viermaal eerder begonnen de Rotterdammers met zeven 'driepunters' aan de Eredivisie. Opmerkelijk genoeg pakte telkens Ajax in die seizoenen de landstitel. Roda JC blijft zeventiende met drie punten. Feyenoord vervolgt de competitie volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen Willem II, al wacht donderdag eerst nog het uitduel met Fenerbahçe in de Europa League. Roda JC fungeert zaterdag als gastheer van NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.