Perez vindt de gaten in kwetsbare Roda-defensie

FC Twente zette Roda JC in een levendige wedstrijd opzij (4-2) en stelde daarmee het kampioenschap van AZ minimaal een week uit.

Hoewel Kenneth Perez zelf niet tot scoren kwam, vervulde de Deense spelmaker een beslissende rol bij FC Twente. De voorbereiding op de eerste drie Enschedese doelpunten kwam op zijn naam te staan.

In de zeventiende minuut legde Perez een voorzet van Eljero Elia neer voor Romano Denneboom, die de bal vervolgens onder Roda-keeper Bram Castro door binnen schoot (foto onder): 1-0. Bij de 2-0 van Douglas was de voorzet opnieuw van de Deen, die ook de assist op de 3-0 van Slobodan Rajkovic op slag van rust voor zijn rekening nam. Bij beide doeltreffende kopballen van de FC Twente-verdedigers viel ook het halfslachtige verzet van de Roda-defensie op. De vierde treffer van de Tukkers, een kwartier voor het einde, was evenmin een voorbeeld van doortastend verdedigen. Elia kon door onoplettendheid van Davy De Fauw bij de tweede paal een voorzet van Marko Arnautovic simpel tot doelpunt promoveren.

In aanvallend opzicht onderscheidde Roda JC zich met twee fraaie treffers. In de 25ste minuut kopte Laurent Delorge een afgemeten voorzet van Kris De Wree achter FC Twente-keeper Nikolai Michailov (1-1). Met een schitterende uithaal bekroonde Sekou Cissé een sterk optreden, maar zijn doelpunt kon niet verhinderen dat Roda JC dieper in de degradatieproblemen is gekomen. FC Twente is verwikkeld in een andere strijd. De ploeg van Steve McClaren is nog immer de voornaamste achtervolger van AZ, dat dit weekeinde geen kampioen wordt.