Perez: 'Dit is gewoon een déjà vu'

FC Twente is er niet in geslaagd de vierde voorronde van de Champions League te bereiken. In de 94ste minuut maakte Sporting Lissabon de 1-1 gelijkmaker die uitschakeling voor de Tukkers betekende. In 2005 liep AZ tegen dezelfde ploeg een finaleplaats in de UEFA Cup mis.

'Eigenlijk is dit gewoon een déjà vu', vertelde Kenneth Perez, in 2005 speler bij AZ en nu bij FC Twente. 'Ik zei het nog vlak voor tijd (Perez werd na een klein uur gewisseld, red.) op de bank. Straks gaat het weer fout, en dan gebeurt het ook nog.'

De Deense middenvelder was verbaasd over de vijf extra minuten die de Franse scheidsrechter Stéphane Lannoy bijtrok, maar had er wel begrip voor. 'We begonnen al snel met tijdrekken en dan gaat een scheidsrechter zich ergeren. We hadden gewoon beter moeten dekken. Na de 1-0 (tweede minuut via Douglas, red) vergaten we te voetballen, maar zijn we gaan vechten. Dat was het probleem. We verloren telkens veel te snel de bal en de passing was slecht.'

Steve McClaren was eveneens teleurgesteld. 'Dat is voetbal. Een wedstrijd is nooit gespeeld tot het laatste fluitsignaal heeft geklonken. De jongens kan ik niets verwijten. Ze hebben gevochten, maar drie wedstrijden in zes dagen is toch te vermoeiend. We vonden geen oplossingen meer. We hadden verdiend om door te gaan.'