Perez bezorgt ploeterend Twente de koppositie

FC Twente is weer koploper in de Eredivisie. De Tukkers speelden op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk zeer matig, maar ze wonnen toch. Kenneth Perez maakte het verschil.

Twente leek in Waalwijk moeite te hebben om met de druk om te gaan. De koppositie lonkte nadrukkelijk na het verlies van PSV op zaterdagavond, maar Twente speelde in de eerste helft allerbelabberdst.

RKC speelde vrijuit en kreeg ook de beste kansen. Benjamin De Ceulaer was een paar keer gevaarlijk met schoten van afstand. Twente stelde daar vlak voor rust iets tegenover. Verdediger Douglas leek de score te openen, maar de treffer van de Braziliaan werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook in de tweede helft toonde Twente niet zijn beste vorm. De grootste kans was opnieuw voor RKC toen Charlison Benschop vrij voor het doel opdook. De aanvaller schoot de bal echter tegen de uit zijn doel komende Sander Boschker aan.

Zoals wel vaker dit seizoen sloeg Twente uit het niets toe. Perez anticipeerde uitstekend op een voorzet van Bryan Ruiz en kopte van dichtbij de bal langs doelman Ohad Levita: 0-1. Het was een van de weinige kansen voor Twente.

Na de 0-1 slaagde de koploper er niet in de wedstrijd te controleren. RKC ging brutaal op zoek naar de gelijkmaker. Het ontbrak de Waalwijkers echter aan stootkracht, al raakte Frank van Mosselveld nog wel de paal. Twente staat na de 0-1 zege twee punten los van PSV. RKC leed al de 22ste nederlaag.