Pereiro tekent vijfjarig contract bij PSV

Reacties

Gastón Pereiro is PSV'er. De Uruguayaanse international zette woensdag zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Daarmee komt een einde aan een lange transfersoap.

Pereiro tekent vijfjarig contract bij PSV

De transfer van de twintigjarige aanvaller hing al een tijdje in de lucht. Met de overgang is naar verluidt zeven miljoen euro gemoeid, waardoor de deal in Uruguay zelfs de grootste uit de geschiedenis van de club Nacional én het Zuid-Amerikaanse land wordt genoemd. Bij diezelfde club plukte FC Groningen in de zomer van 2006 Luis Suarez weg.

Pereiro moet nu zo snel mogelijk aansluiten bij het trainingskamp van de Eindhovenaren in het Franse Evian. Hij is na Simon Poulsen, Davy Pröpper en Maxime Lestienne de vierde nieuweling van de landskampioen.

De komst van de Uruguayaan had nogal wat voeten in aarde. PSV had Pereiro al een aantal maanden nadrukkelijk in het vizier, terwijl de onderhandelingen met de speler én zijn club Nacional positief verliepen, maar een definitief akkoord kwam er maar niet. Maandag en dinsdag was er nog het nodige gedoe, toen de zaakwaarnemer van Pereiro plots met aanvullende eisen kwam en de transfer alsnog leek af te ketsen. (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.