'Pereiro heeft wel wat weg van Van Persie'

Reacties

Er is bloed, zweet, tranen, engelengeduld en monnikenwerk voor nodig geweest, maar de Uruguayaan Gastón Pereiro (20) mocht zich woensdag eindelijk PSV'er noemen. VI dook in zijn geschiedenis.

'Pereiro heeft wel wat weg van Van Persie'

Pereiro is een behendige linkspoot die ondanks zijn 1 meter 88 - zijn vader was basketballer - behoorlijk wendbaar, vlug en technisch is. Zijn lengte maakt bovendien dat hij ook met het hoofd dreigend is. Hij speelt veelal als rechterspits, om vervolgens naar binnen te trekken, maar kan ook op 10 spelen.

In eigen land komen ze de laatste jaren superlatieven tekort om hem te beschrijven. Sommige media noemen hem de Uruguayaanse, linksbenige Socrates, anderen zien in hem de natuurlijke troonopvolger van de Uruguayaanse oudgediende Álvaro Recoba, die zich in de nabije toekomst moet gaan meten met internationale toppers als Luis Suarez en Edinson Cavani.

Volgens Recoba vertoont Pereiro echter gelijkenissen met een andere klasbak. 'Hij heeft in zijn spel en qua bewegen wel wat weg van Robin van Persie', zo weet de inmiddels 39-jarige routinier. Recoba was twee jaar geleden dan ook duidelijk toen Nacional op zoek ging naar een nieuwe spelmaker. 'Die hebben we al in huis, hij heet Pereiro', zo zou Recoba zijn advies later verklappen. (Dolf van Aert)

Lees op VI Premium en in de nieuwe VI meer over Pereiro en de reden waarom hij zijn idool Recoba met een tattoo op zijn onderarm liet vereeuwigen. Lees hier bovendien het verhaal dat Frans van den Nieuwenhof maakte over de Europese aspiraties van PSV.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.