Pereiro geeft aanzet voor eindsprint PSV tegen Genemuiden

PSV heeft in de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker de amateurs van SC Genemuiden aan de kant gezet. Toen het na een uur begon te lopen bij de Eindhovenaren, werd rap afstand genomen van de opponent uit Overijssel: 6-0.

In aanloop naar het duel met Genemuiden had PSV-trainer Phillip Cocu zijn spelers opgedragen scherp te zijn en zo een nieuwe bekerstunt van de Hoofdklasser te voorkomen. In de vorige ronde had Genemuiden immers ADO Den Haag na strafschoppen op de knieën gekregen. De boodschap van Cocu leek zijn gewenste uitwerking te hebben toen Luuk de Jong zijn elftal in de achtste minuut al op voorsprong kopte uit een hoekschop.

PSV kon in de eerste helft echter geen vervolg geven aan de snelle openingstreffer. Aan de kracht van het opgestelde team lag dat niet, want met Gastón Pereiro, Stijn Schaars, Nicolas Isimat-Mirin en tweede keeper Remko Pasveer stonden er ten opzichte van het competitieduel met FC Twente (3-1) slechts vier andere spelers in. Tot ergernis van de supporters in het Philips Stadion kreeg Genemuiden op slag van rust zelfs een kans op de gelijkmaker, maar de inzet van Patrick Lip vloog voorlangs.

Pereiro
Na een uur was het Pereiro die het dappere verzet van de bezoekers definitief brak. De twintigjarige Uruguayaan schoot met links binnen na een goede combinatie met De Jong. Dat bleek de aanzet tot een doelpuntrijke fase, want twee minuten later kon Pereiro opnieuw juichen. Dit keer stond hij op de juiste plaats om een voorzet van Schaars af te ronden. Davy Pröpper zorgde vlak na de dubbelslag van Pereiro voor het hoogtepunt van de avond door met een schitterend afstandsschot Albert Flier kansloos te laten: 4-0.

Daarmee was de doelpuntenhonger van de Eindhovenaren nog niet gestild, want in de 68ste minuut kopte Héctor Moreno uit een hoekschop van Pröpper de vijfde goal van de avond binnen.

Gesteund door de comfortabele voorsprong bracht Cocu in de slotfase met Steven Bergwijn (18), Rai Vloet (20) en Jordy de Wijs (20) drie jongelingen het veld in. Laatstgenoemde kwam in het veld voor Jürgen Locadia, die licht aangeslagen naar de kant moest. Vijf minuten voor tijd was het Pereiro die voor het slokakkoord zorgde door zijn hattrick compleet te maken met de 6-0.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}