'Per wedstrijd een miljoen voor Bogarde'

Ook in Engeland is het afscheid van Winston Bogarde niet onopgemerkt gebleven. Zo pakte The Independent de rekenmachine bij de hand om te becijferen wat het verblijf van de Rotterdammer kostte.

'Per wedstrijd een miljoen voor Bogarde'

In vier jaar tijd speelde Bogarde twaalf wedstrijden voor Chelsea, berekende The Independent. Vier keer startte hij in de basis. Aangezien de verdediger een weeksalaris van 40.000 pond opstreek (iets meer dan twee miljoen pond per jaar), betekende dat een bedrag van 693.333 pond per gespeelde wedstrijd: net iets meer dan een miljoen euro. Of drie miljoen euro per basisplaats.

De kwaliteitskrant stipte nog meer aan. Bijvoorbeeld dat Gianluca Vialli ontkent dat hij de beslissing had genomen om Bogarde naar Chelsea te halen. De coach, die vlak na Bogarde's komst werd ontslagen, wijst naar toenmalig technisch directeur Colin Hutchinson. En die geeft op zijn beurt de Italiaan de schuld van de dure misser.

De krant bestempelt Bogarde vervolgens als symbool van de hebzucht van de spelers ontstaan door het Bosman-arrest én als voorbeeld van de waanzin van clubs om transfervrije spelers met een grote naam tegen enorme bedragen vast te leggen.

Bekijk hier al onze video's