Peptalk Guardiola, wereldgoal Katwijk en mijlpaal CR7

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Peptalk Guardiola, wereldgoal Katwijk en mijlpaal CR7

'Ik wilde de bal in de voeten van mijn vrijstaande ploeggenoot spelen, maar speelde ernaast en zo kon PEC scoren. Toen werd ik even gek in mijn kop.'
• Bryan Smeets kon wel door de grond zakken na zijn enorme fout tegen PEC Zwolle. De middenvelder van De Graafschap speelde de bal zo in de loop van Lars Veldwijk, die opzij tikte waardoor Stef Nijland alleen nog maar hoefde binnen te tikken. (NOS)

• Bayern München speelde zaterdag met 0-0 gelijk bij concurrent Borussia Dortmund. Na afloop van dat duel ging trainer Pep Guardiola bijna twee minuten lang tekeer tegen zijn verdediger Joshua Kimmich. Of het nu positief of negatief bedoeld was, is onduidelijk. Aan passie ontbreekt het in ieder geval niet bij Guardiola, die na dit seizoen naar Manchester City verkast.

• Real Madrid en Barcelona komen regelmatig voorbij in deze rubriek, maar soms kan ook het amateurvoetbal prachtig zijn. Dat bewees Donny van Ooijen zaterdagmiddag. De speler van Katwijk scoorde op fantastische wijze tegen Spakenburg.

Cristiano Ronaldo scoorde zaterdag vier keer voor Real Madrid tegen Celta de Vigo (7-1). Zijn tweede treffer betekende tevens zijn 350ste officiële doelpunt in dienst van De Koninklijke. Uit handen van clubpresident Florentino Pérez kreeg de Portugees daarom na afloop een fraai aandenken aan zijn zoveelste mijlpaal.

• Droevig nieuws uit Ierland. Ronnie McFall heeft na 29 jaar trouwe dienst onslag genomen bij Portadown na de nederlaag tegen Lurgan Athletic. De 69-jarige trainer werd in december 1986 - zes weken na de aanstelling van Sir Alex Ferguson bij Manchester United - de coach van Portadawn en was sinds het vertrek van Ferguson bij United de langstzittende trainer binnen Europa. Nu is dat Arsène Wenger, die sinds 1 oktober 1996 in dienst is van Arsenal.

'Saldo van der Laan en Joop Muntenman zijn in Enschede de bijnamen van de voormalige bestuursleden die met een paar megalomane vriendjes de club in hun grijpgrage handen hadden. En die die mooie club financieel totaal verwoest hebben.'
• In zijn column in het NRC oordeelt Youp van 't Hek keihard over de situatie bij FC Twente. De kop vertelt eigenlijk het hele verhaal: FC Rente.

• Na onderstaande beelden zijn wij definitief overtuigd: Xabi Alonso is een baas. Om 18.30 uur kan de Spaanse middenvelder van Bayern München trouwens aan de bak, want dan staat de topper tegen Borussia Dortmund op het programma.

• Bij Fortuna Düsseldorf draait het dit seizoen niet echt lekker. Degradatie uit de Tweede Bundesliga dreigt en dus heeft de lokale uitgaansgelegenheid actie ondernomen. 'Dit karakterloze voetbal kunnen we niet meer aanzien', valt te lezen op de Facebook-pagina van Club Rudas Studios. 'Daarom hebben we besloten om het hele team van Fortuna te weren, tot de sportieve prestaties weer acceptabel zijn.' Voor Mike van Duinen valt te hopen dat de boycot is opgeheven als hij in de zomer terugkeert van zijn uitleenperiode bij Roda JC Kerkrade.

• In Mexico weten ze wel hoe ze afscheid moeten nemen van vedettes. De 43-jarige Cuauhtémoc Blanco krijgt namelijk vannacht bij América de kans om afscheid te nemen in een competitieduel met Morelia. Blanco heeft een basisplaats beloofd gekregen bij de club die hij tussen 1992 en 2007 diende. Voor de gelegenheid draagt hij een shirt met rugnummer 100. Estadio Azteca zal ongetwijfeld tot de nok toe uitverkocht zijn om Blanco uit te zwaaien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.