Peperdure Xhaka bij Arsenal in rijtje met Özil en Alexis

Reacties

Arsenal heeft woensdagmiddag de komst van Granit Xhaka bevestigd. De nummer twee van Engeland maakt niet bekend hoeveel het voor de Zwitserse middenvelder heeft betaald, maar duidelijk is dat de normaal zo zuinige Arsène Wenger opmerkelijk veel geld over heeft voor Xhaka.

Peperdure Xhaka bij Arsenal in rijtje met Özil en Alexis

De Duitse bladen Bild en Kicker schrijven dat Borussia Mönchengladbach liefst 45 miljoen euro krijgt voor de 23-jarige linkspoot. Onder het twintigjarige bewind van Wenger betaalde Arsenal alleen meer voor Mesut Özil (46 miljoen, Real Madrid). Verder kostte slechts Alexis Sánchez meer dan veertig miljoen (42,5 miljoen, Barcelona). En middels bonussen zou de transfersom van Xhaka zelfs nog kunnen stijgen tot vijftig miljoen.Sky Sports houdt het overigens bij veertig miljoen.

Xhaka moet de laatste jaren dus iets goed hebben gedaan op het middenveld van Gladbach, dit seizoen vierde, in de ogen van Wenger. Natuurlijk was de Zwitser met een tot 2019 lopend contract geen goedkoop doelwit, maar dat alleen Kevin De Bruyne (74 miljoen euro, van VfL Wolfsburg naar Manchester City) een Bundesliga-club ooit nog meer geld opleverde zegt iets over de orde van grootte van de transfer die Arsenal woensdag afrondde.

Wenger is dan ook in zijn nopjes met het aantrekken van Xhaka. 'Granit is een jonge, opwindende speler die al veel Champions League- en Bundesliga-ervaring heeft opgedaan. We houden hem al lang in de gaten en hij zal kwaliteit toevoegen aan onze ploeg', zegt de Fransman op de Arsenal-website over de eerste zomeraanwinst, die behalve 140 duels voor Gladbach ook nog 67 wedstrijden voor FC Basel speelde en zich na het EK zal melden in Londen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.