Peperdure Wiese laat zich niet wegsturen door Hoffenheim

1899 Hoffenheim wil liever vandaag dan morgen van doelman Tim Wiese af, maar de ervaren keeper peinst er niet over zijn lucratieve contract te laten ontbinden.

Peperdure Wiese laat zich niet wegsturen door Hoffenheim

Hoffenheim nam Wiese (31) in de zomer van 2012 over van Werder Bremen en maakte hem één van de bestbetaalde spelers uit de selectie, met een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro en een contract tot 2016. Dat contract hangt nu als een molensteen om de nek van de club, want Wiese verloor kort na zijn komst zijn basisplaats aan eerst Koen Casteels, vervolgens Heurelho Gomes en nu weer Casteels. Niet lang daarna raakte hij volledig uit de gratie bij trainer Markus Gisdol.

Gisdol degradeerde Wiese afgelopen zomer uit de eerste selectie, samen met Tobias Weis (28) en Edson Braafheid (30). Ondanks die vernedering staat Wiese op zijn strepen en weigert hij zijn contract te laten ontbinden. 'Ik heb niet voor vier jaar getekend om mijn verbintenis al na één seizoen te verscheuren', spreekt Wiese zich uit in Bild.

De kans op een transfer van Wiese is tot een minimum geslonken, want alleen in Turkije is de transfermarkt (tot vrijdagavond) nog open. 'Er heeft zich geen enkele club bij mij gemeld', vertelt Wiese. Een rentree in de eerste selectie van Hoffenheim heeft de zesvoudig international van Duitsland uit zijn hoofd gezet. 'Ik heb al twee maanden geen contact meer met Gisdol of manager Alexander Rosen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen