Pep & The Pope, NAC Breda heeft opvolgster Gudelj binnen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pep & The Pope, NAC Breda heeft opvolgster Gudelj binnen

• Hoewel Bayern München een dag eerder geen ontzag toonde voor AS Roma, en de Duitsers de tegenstander aan een ware vernedering onderwierp, mocht de selectie van trainer Pep Guardiola woensdag tóch op audiëntie komen bij de paus. Het lukte Mario Götze nog net om paus Franciscus vast te leggen op de gevoelige plaat.

• Qua namen lijkt er een nieuw zangduo geboren te zijn: Pep and The Pope.

'In de tweede helft heb ik een strijdbaarder Ajax gezien. Lucas Andersen vond ik daar een groot voorbeeld in. Niet zoals bijvoorbeeld Ricardo Kishna. Dat hij, als hij één-tegen-één kan spelen tegen Dani Alves, omdraait en de bal gelijk terugspeelt vind ik eerlijk gezegd teleurstellend. Dat is juist zijn kwaliteit, dáár wil je deze wedstrijden voor spelen.'
Frank de Boer was na afloop teleurgesteld over het behaalde resultaat tegen Barcelona (3-1 nederlaag), maar vond daarnaast dat Ricardo Kishna zich niet had laten zien op het veld. De trainer uitte die kritiek al in de rust en herhaalde zijn woorden later voor de camera van Ajax TV. Kishna hoefde na de onderbreking trouwens niet met zijn ploeggenoten terug het veld op, Arek Milik was zijn vervanger.

• Ook over het slappe uitverdedigen van Kishna kon De Boer moeilijk tevreden zijn. Davy Klaassen was het kind van de rekening, toen Lionel Messi er met de bal vandoor ging.

'Hij speelt te veel spelletjes. Dat moet hij zelf weten. We kunnen erover discussiëren, maar hij kan zeggen dat het werkt, kijkend naar zijn prijzenkast. Maar als mensen mij de hand willen schudden voor het einde van de wedstrijd, of het nou Brendan Rodgers of Roberto Martínez is, zeg ik nee. Ik vind het schandalig.'
• Nog voor het laatste fluitsignaal van de wedstrijd Chelsea – Aston Villa (3-0) liep manager José Mourinho naar de bank van de bezoekers toe om ze de hand te schudden. Het duel werd al in de zesde competitieronde uitgevochten, maar een kleine maand later houdt het incident de gemoederen nog bezig, want assistent-trainer Roy Keane kan er nog steeds niet over uit waar de Portugees het lef vandaan haalde om hem zo 'voor schut' te zetten.

• NAC Breda heeft er met Pabo, de grootste online seksshop van Europa, sinds kort een nieuwe sponsor bij en de samenwerking verloopt blijkbaar prima. Zo heeft het bedrijf - met onze goedkeuring - al een opvolgster gevonden voor de ontslagen trainer Nebojsa Gudelj. Goed om te zien dat de club zelf niet zomaar 'ja' zegt, maar wel even checkt of deze dame ook écht bij NAC past.

Johan Cruijff staat erom bekend dat hij zich overal mee bemoeit, gewoon omdat hij overal verstand van heeft. Ook de Catalaanse taal is hij machtig, waardoor de legendarische Nummer 14 voor Soufiane Touzani als tolk fungeert als de balkunstenaar een gesprekje aan wil knopen met Xavi.

Arsène Wenger zag vandaag precies 65 jaar geleden het levenslicht. De jaren zijn voorbij gevlogen en daar kan de Fransman niet altijd even goed mee omgaan. Dat zijn avontuurtje op de glijbaan nou juist werd vastgelegd door een oplettende cameraman, ach…

De manager van Arsenal viert zijn verjaardag overigens niet:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.